Na gradu

 • Razgledni stolp

  Razgledni stolp

  Zapri

  Star lesen stolp je bil med letoma 1845 in 1848 zamenjan z novim, zidanim.

  Več >

 • Kaznilnica

  Kaznilnica

  Zapri

  Nova stalna razstava Kaznilnica na Ljubljanskem gradu sledi konceptu celovite predstavitve zgodovine gradu kot neločljivega člena urbanega razvoja Ljubljane, ki je v stoletjih spreminjal svojo podobo in namembnost.

  Več >

 • Grajska kavarna

  Grajska kavarna

  Zapri

  V Grajski kavarni vam nudimo različne vrste kav in ostalih napitkov ter izbrane slaščice, sadne kupe in koktajle. Nudimo tudi izbrano selekcijo vin slovenskih vinarjev.

  Več >

 • Poročni dvorani

  Poročni dvorani

  Zapri

  Na Ljubljanskem gradu prirejamo poročne obrede, pogostitve s penino in poročna slavja. V poročnih dvoranah se zakonske zveze sklepajo ob sobotah, v ostalih grajskih dvoranah pa lahko katerikoli dan.

  Več >

 • Gostilna Na gradu

  Gostilna Na gradu

  Zapri

  Vabljeni v Gostilno Na gradu, kjer gostom nudijo tipične slovenske jedi, pripravljene po sodobnih recepturah, vrhunske kvalitete ter po dostopnih cenah. Gostilno vodijo priznani kulinarični mojstri Hiše Franko iz Kobarida in Restavracije As iz Ljubljane.

  Več >

 • Tirna vzpenjača

  Tirna vzpenjača

  Zapri

  Ideja po izgradnji tirne vzpenjače je stara že več kot stoletje. Od izgradnje leta 2006 do leta 2010 smo v enominutni vožnji pripeljali že milijontnega potnika.

  Več >

 • Grajsko dvorišče

  Grajsko dvorišče

  Zapri

  Prostorno grajsko dvorišče je poleti namenjeno različnim prireditvam, najbolj znana in obiskana prireditev je ogled filmov Film pod zvezdami.

  Več >

 • Stanovska dvorana

  Stanovska dvorana

  Zapri

  V Stanovski dvorani prirejamo koncerte, gledališke predstave, razstave, sprejeme, modne revije, seminarje, predstavitve, tiskovne konference ...

  Več >

 • Stalna razstava Slovenska zgodovina

  Stalna razstava Slovenska zgodovina

  Zapri

  Stalna razstava Slovenska zgodovina predstavlja drobce slovenske zgodovine, ki si jih lahko ogledate, jih poslušate in nekatere celo otipate.

  Več >

 • Stolp strelcev

  Stolp strelcev

  Zapri

  Stolp strelcev prevzame vsakogar, ki vstopi v njegov objem. Snovalci tega tako imenitnega prostora nad mestom so si dali duška v ustvarjalnosti, si vzeli veliko časa in umetniške navdušenosti.

  Več >

 • Peterokotni stolp

  Peterokotni stolp

  Zapri

  V Peterokotnem stolpu prirejamo razstave, manjše koncerte, gledališke predstave in tiskovne konference. Površina prostora je 50 m² in ima odprto ostrešje.

  Več >

 • Friderikov stolp in Friderikovi sobi

  Friderikov stolp in Friderikovi sobi

  Zapri

  V Friderikovem stolpu prirejamo tiskovne konference, manjše protokolarne prireditve in gala večerje za manjše število udeležencev. V gospejinih grajskih sobah organiziramo dogodke za manjše število udeležencev, tudi protokolarne dogodke.

  Več >

 • Rustika

  Rustika

  Zapri

  Vabimo vas v prodajno galerijo domače in umetnostne obrti Rustika. Poleg lastnih izdelkov lastnika Janka Mlakarja predstavljamo tudi izdelke, ki so označeni z znakom "Rokodelstvo - Art&Craft - Slovenija".

  Več >

 • Virtualni grad

  Virtualni grad

  Zapri

  Dvanajstminutna projekcija zgodovine Ljubljanskega gradu, njegovega arhitekturnega razvoja, arheoloških spoznanj – vse do današnje podobe!

  Več >

 • Grajska kapela sv. Jurija

  Grajska kapela sv. Jurija

  Zapri

  Eden najstarejših delov gradu in hkrati zidanih je grajska kapelica. Na podlagi cesarjeve listine iz leta 1489 je bila posvečena sv. Juriju, sv. Pankraciju in cesarici Heleni.

  Več >

Ljubljanski grad ...


... mogočna srednjeveška trdnjava, simbol
slovenske prestolnice, zanimiva turistična točka, idilična
sprehajalna pot le par minut stran od živahnega mestnega vrveža,
kulturno središče Ljubljane ..., Vas vse dni v letu vabi
na sprehod med preteklostjo in sedanjostjo.


Prisrčno dobrodošli!

 

kovanec