Na vsebino

Edinstven 
pogled na Ljubljano

Sodoben grad z bogato zgodovino

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih in še drugače zabavnih vsebin. Vsakič ko si zaželite biti bližje soncu oziroma kadar potrebujete drugačen pogled na svet, hrano za dušo ali okusen obrok, je pravi trenutek, da se povzpnete na Ljubljanski grad.

Zakaj na grad Zakaj na grad

Grajska doživetja

Časovni stroj

Zgodovina gradu je pestra in osupljiva. Grad je skozi stoletja igral pomembno vlogo in ostal mestni simbol. Bi radi izvedeli več, toda niste navdušeni nad običajnimi ogledi? Predlagamo vam nekaj čisto drugačnega, kar vam bo odprlo povsem novo doživetje zgodovine. Vstopite v grajski časovni stroj in se pustite odpeljati nekam daleč v preteklost!

Več

Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Več

Dogodki na gradu

Razno

Jaslice

od 26. nov 2021 do 02. feb 2022, od 10:00 do 18:00

Lesene skulpture v naravni velikosti

Več

Grajske novice

Čas je za obdarovanje

30. november 2021

Naš ljubek in dobrodušen grajski kronist Friderik, ki že več kot petsto let domuje na Ljubljanskem gradu, se je pražnje odel! V svoji trgovini pa je pripravil praznično linijo izdelkov.

Čas je za obdarovanje

Ta veseli dan kulture

25. november 2021

Rojstnega dneva največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna se bomo spomnili tudi na Ljubljanskem gradu in 3. decembra, na Ta veseli dan kulture, na široko odprli grajska vrata.

Ta veseli dan kulture

Zaradi trenutno veljavnih vladnih ukrepov smo decembrske koncertne večere preselili iz Skalne v Hribarjevo dvorano.

Jazz Club Ljubljanski grad decembra v Hribarjevi dvorani
ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!