POMEMBNO OBVESTILO!

Z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa bo Ljubljanski grad od 14. 3. 2020, do nadaljnjega zaprt. Prav tako ne obratuje tirna vzpenjača. Prosimo spremljajte naša obvestila na spletni strani in socialnih omrežjih. Več informacij TUKAJ.

Edinstven 
pogled na Ljubljano

Sodoben grad z bogato zgodovino

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih in še drugače zabavnih vsebin. Vsakič ko si zaželite biti bližje soncu oziroma kadar potrebujete drugačen pogled na svet, hrano za dušo ali okusen obrok, je pravi trenutek, da se povzpnete na Ljubljanski grad.

Zakaj na grad Zakaj na grad

Grajska doživetja

Časovni stroj

Zgodovina gradu je pestra in osupljiva. Grad je skozi stoletja igral pomembno vlogo in ostal mestni simbol. Bi radi izvedeli več, toda niste navdušeni nad običajnimi ogledi? Predlagamo vam nekaj čisto drugačnega, kar vam bo odprlo povsem novo doživetje zgodovine. Vstopite v grajski časovni stroj in se pustite odpeljati nekam daleč v preteklost!

Več Več

Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Več Več

Dogodki na gradu

Razstave

Marija Prelog: Živi seznam - PRESTAVLJENO

od 26. mar do 12. maj, od 10:00 do 18:00

Večmedijska postavitev

Več Več

Glasba

Laibach

11. sep ob 21:00

Otvoritveni koncert Zmajevega festivala

Več Več

Grajske novice

… potomke najstarejše trte z Lenta, ki raste na Grajskem dvorišču.

Deveti rojstni dan

1. april 2020

V kolikor bi bil grad danes odprt, bi praznovali deveti rojstni dan od pravno-formalnega začetka delovanja samostojnega Javnega zavoda Ljubljanski grad, ki deluje v okviru Mestne občine Ljubljana.

Razmere zaradi širjenja novega korona virusa so nas pred manj kot dvema tednoma prisilile k zaprtju Ljubljanskega gradu in Hostla Celica. Sprva smo odpovedali vse kulturno-umetniške dogodke do konca marca, zdaj pa odpovedujemo prireditve tudi za april.

Z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa bo Ljubljanski grad od jutri, 14. marca 2020, do nadaljnjega zaprt; od včeraj ne obratuje tirna vzpenjača.
Hostel Celica, katerega upravitelj je Javni zavod Ljubljanski grad, svoja vrata do nadaljnjega zapira v ponedeljek, 16. marca 2020.

Pokukajte na police

Pokukajte na police

Po ogledu ječ in odkrivanju vseh temačnih skrivnosti življenja za rešetkami je čas, da si privoščite kaj veselega, recimo nakupovanje v grajski trgovinici.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!