Na vsebino

Edinstven 
pogled na Ljubljano

Sodoben grad z bogato zgodovino

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih in še drugače zabavnih vsebin. Vsakič ko si zaželite biti bližje soncu oziroma kadar potrebujete drugačen pogled na svet, hrano za dušo ali okusen obrok, je pravi trenutek, da se povzpnete na Ljubljanski grad.

Zakaj na grad Zakaj na grad

Grajska doživetja

Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Več

Časovni stroj

Zgodovina gradu je pestra in osupljiva. Grad je skozi stoletja igral pomembno vlogo in ostal mestni simbol. Bi radi izvedeli več, toda niste navdušeni nad običajnimi ogledi? Predlagamo vam nekaj čisto drugačnega, kar vam bo odprlo povsem novo doživetje zgodovine. Vstopite v grajski časovni stroj in se pustite odpeljati nekam daleč v preteklost!

Več

Dogodki na gradu

Razstave

Hana Stupica: Ilustracije

od 12. maj do 11. sep 2022, od 9:00 do 19:00

Razstava ilustracij

Več

Tematska predavanja

Tečaj kaligrafije

23. maj ob 17:00

Tečaj lepopisja v štirih delih

Več

Razstave

TENDENCE V ABSTRAKCIJI: Sistemi, tehnorganizmi, informacije

od 14. apr do 05. jun 2022, od 9:00 do 19:00

Skupinska razstava članov Društva likovnih umetnikov Ljubljana ob 40. obletnici društva

Več

Grajske novice

Javni zavod Ljubljanski grad, ki upravlja z gradom in Hostlom Celica in zaposluje sedemdeset oseb, se je pridružil več kot tristotim slovenskim podjetjem in organizacijam, ki so imetniki certifikata Družini prijazno podjetje.

Postali smo prejemniki certifikata Družini prijazno podjetje

Sinoči smo v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu odprli razstavo z naslovom Ilustracije pod katero se podpisuje Hana Stupica. Razstava bo na ogled do 11. septembra.

Hana Stupica navdušuje z razstavo ilustracij

21. in 22. maj bosta v znamenju 11. grajskih dni. Za dogodke, kjer je število mest omejeno, bodo brezplačne vstopnice na voljo od ponedeljka, 16. maja, do zapolnitve prostih mest.

Majsko dogajanje bodo popestrili Grajski dnevi
ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!