Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo na ogled v letnem kinu, pod zvezdami, na Grajskem dvorišču. Letos bo premiero ali predpremiero doživelo pet filmskih delikates.

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. 

Nagradna igra Film pod zvezdami - vabljeni k sodelovanju na Facebook strani. Pravila nagradne igre najdete na tej povezavi.

 

Dotik vode

L'effet aquatique; Sólveig Anspach, Islandija / Francija, 2016, 85'
Igrajo: : Florence Loiret Caille, Samir Guesmi

Samir se na smrt zaljubi v učiteljico plavanja Agathe. Da bi se ji približal, se vpiše na plavalni tečaj, nato pa ji sledi vse do Islandije, kjer poteka mednarodni plavalni kongres. Nedavno preminula režiserka se pokloni svojim islandskim koreninam v odštekani romantični komediji, dobitnici nagrade SACD v canski sekciji Štirinajst dni režiserjev. “Ne zgodi se prav pogosto, da bi bila indie romantična komedija nenarejeno, iskreno prisrčna, a prav takšen je Dotik vode.” - The Hollywood Reporter.

 

Cena vstopnice: 4,50 €. Dodatnih popustov ni. Rezervacije vstopnic za Film pod zvezdami niso mogoče.
Prodaja vstopnic: Blagajna Kinodvora (blagajna se odpre uro pred prvo predstavo v Kinodvoru), Info center na Ljubljanskem gradu (odprt vsak dan od 9:00), spodnja postaja tirne vzpenjače, Petrolovi bencinski servisi, Kompasove poslovalnice po Sloveniji ter druga prodajna mesta mojekarte.si. Spletni nakup preko www.ljubljanskigrad.si na www.mojekarte.si.
Dostop do Ljubljanskega gradu: Priporočamo uporabo pešpoti ali tirne vzpenjače. Tirna vzpenjača: za obiskovalce Filma pod zvezdami je cena povratne vozovnice 3 EUR. Vstopnice za Film pod zvezdami lahko kupite tudi na spodnji postaji tirne vzpenjače. Brezplačno parkiranje! V času Filma pod zvezdami imate od 19:30 do 02:00 možnost brezplačnega parkiranja na Vodnikovem trgu (glavna tržnica).

Odpoved projekcije: V primeru dežja projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21:30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremier bosta v Kinodvoru dve nadomestni projekciji: ob 19:00 in 21:30. Pri blagajni Kinodvora lahko vstopnice kupite ali zamenjate za vstopnice odpovedanega filma do zapolnitve dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 197 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 1000). 

Vstopnice za projekcije, ki odpadejo, lahko zamenjate za:

-        vstopnice za nadomestne projekcije pri blagajni Kinodvora do zapolnitve dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 197 sedežev, na dvorišču Ljubljanskega gradu pa jih je 1000);

-        vstopnice za druge projekcije Filma pod zvezdami na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in pri spodnji postaji vzpenjače. Če želite vstopnico zamenjati za cenejšo, je vračilo razlike mogoče izključno na kraju nakupa.

Vračilo kupnine je mogoče na kraju nakupa do vključno 7. avgusta 2017.

V primeru, da ste vstopnice kupili prek spleta, jih lahko za kupnino zamenjate na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu.

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 20. ure. 

 

NE SPREGLEJTE IN SI PRED FILMOM OGLEJTE: fotografsko razstavo National Geographic – Izginjajoče kulturePlečnik nad mestom, razstavo o Plečnikovih uresničenih in neuresničenih načrtih na Grajskem griču in slikarsko razstavo Sobivanja.

 

Nazaj na seznam