ZASEDENO!

 

Vodeni ogled po razstavi Mogočni varuhi preteklosti – za otroke od 5. leta

Na Ljubljanskem gradu prebiva grajska podgana, ki sliši na ime Friderik Prvi. Najpogosteje ga najdemo v grajski ječi, kjer so mu jetniki zaupali prenekatero zgodbo. Pozna tudi veliko grajskih skrivnosti, saj je med bivanjem na gradu spoznal Erazma Predjamskega in samega cesarja Friderika III. Habsburškega. Cesarjevi služabniki so mu povedali veliko junaških in ljubezenskih zgodb. Sam je bolj zaljubljen v dišeče kuharske umetnije, ki jih peče grajska kuharica, vendar je to povsem druga zgodba.

Vsak, ki je dovolj radoveden, ga lahko še dandanes najde za grajskim obzidjem, včasih za seboj pusti le svoje stopinje … Ker pa rad deli svoje znanje, lahko včasih najdemo njegove namige, ki nas popeljejo v raziskovanje skritih kotičkov gradu in grajske preteklosti. Je mogoče, da takšno raziskovanje ni dogodivščina, ampak ukana? Če ste vsaj malo radovedni, se boste prepričali na svoje oči. Si upate?


Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 13. maja 2019 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk raziskovalnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

Nazaj na seznam