Novi prihajajoči avtorski studijski album Gala Gjurina s preprostim imenom »Zemlja«, ki nastaja po korakih od marca 2014, je pripravljen na poletno odrsko premiero v prestolnici. Ta bo 19. avgusta letos v atriju čarobnega Ljubljanskega gradu. Po zvoku je album »Zemlja« zelo rokovsko orientiran, tokratni koncert pa bo zaradi zvočnih zakonitosti velike grajske ploščadi in božajoče poletne nočne romantike akustične narave. Električne kitare bodo povečini zamenjale klasične in akustične ter eksotična brenkala, na odru bodo seveda spet stare hammond orgle iz šestdesetih, pihalna sekcija in kar dve bobnarski bateriji. Poleg izbranih skladb z albuma »Zemlja« bo slišati tudi Gjurinove radijske in koncertne uspešnice, ki jih publika pozna z drugih njegovih avtorskih albumov, za katere je napisal tako glasbo kot besedila (Med moškim in žensko (2004), Brez sramu in brez strahu (2005), Fetiš (2007), Srce (2009), Duša in telo (2012), Cantabile (2014), Gal Gjurin in Temna godba (2015)).

Kot posebna gostja bo nastopila Galova sestra Severa Gjurin. Gal in Severa na odrih in v studiih sodelujeta kot družinski glasbeni tandem že dvajset let. Ob edinstveni gostji Severi bo oder zasedla izvrstna spremljevalna ekipa, ki Gjurina spremlja skozi tako rekoč vse glasbene izraze, ne glede na to, kam ga kot avtorja ponesejo glasbeni tokovi. V zadnjih letih je ta karavana koncertirala na turneji s celotnim simfoničnim orkestrom Cantabile, potem so – v slogu prohibicijskih dvajsetih let prejšnjega stoletja – osvojili festivalsko občinstvo kot »Temna godba«. Oba koncertna projekta, tako s simfoniki Cantabile kot s Temno godbo, sta še vedno živa, 19. avgusta pa v Ljubljano na prvi tir prihaja tretji – »Zemlja«.

Zasedba:

Gal Gjurin: glas, kitare, klavir
Severa Gjurin: glas, kitara
Gašper Mihelič: glas, kitara
Jean Markič: hammond orgle, klavirji
Domen Gracej: trobente
Miha Kraker: kitare
Miha Nagode: klarinet, basovski klarinet
Blaž Celarec: bobni tolkala
Jure Maček: bobni, tolkala
Matej Tekavčič: bas     

Cena vstopnice za koncert v predprodaji: 20,00 €

Cena vstopnice na dan koncerta: 25,00 €

V ceni vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Pokrovitelj koncerta:

BTC7

Nazaj na seznam