Brezplačne vstopnice so že pošle!

Gledališče kamišibaj izvira iz Japonske, kjer je doživelo razcvet v prvi polovici prejšnjega stoletja, sedaj pa doživlja renesanso po vsem svetu. Kami pomeni papir, šibaj pa je  drama oz. predstava, ki se dogaja na malem lesenem odru. Zgodbo pripoveduje kamišibajkar, ki stoji ob njem. Ključni prizori zgodbe so upodobljeni na slikah, ki si sledijo in dopolnjujejo pripoved.

Na delavnici si bodo otroci pod budnim očesom dveh izkušenih mentoric, Irene Rajh in Jerce Cvetko, izdelali odrček za kamišibaj (butaj) iz kartona in narisali kratko vsebino. Na koncu bo vsak otrok lahko predstavil svoj kamišibaj ter ga odnesel s seboj domov.

Irena Rajh, lutkarica in režiserka, je aktivno povezana z gledališčem kamišibaj že od svojega prvega tovrstnega nastopa aprila 2013. Zanima jo predvsem avtorski pristop k interpretaciji in razmerje med risbo, pripovedovalcem in občinstvom. Deluje v okviru Lutkovnega gledališča Fru-Fru in Hiše otrok in umetnosti.

Jerca Cvetko je diplomirana pedagoginja, pripovedovalka in izvajalka gledališča kamišibaj. Odrske izkušnje je pridobivala kot dolgoletna članica večkrat nagrajene gledališko-cirkuško-lutkovne skupine Artizani. V Društvu Zapik je v sezoni 2008/09 igrala lutke, oblikovala je likovni podobi lutkovnih predstav Jabolko in Štirje muzikantje Gledališča Fru-Fru. Deluje v okviru Ateljeja Slikovedke.

 

Ustvarjalna delavnica je primerna za otroke od 6. leta dalje.

Program se izvaja v sodelovanju z Društvom Kamišibaj Slovenije in s Hišo otrok in umetnosti.

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 15. maja 2017 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk delavnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

Nazaj na seznam