Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde.

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Na Grajskem dvorišču bo prvo javno projekcijo na slovenskih platnih letos doživelo pet filmskih delikates.

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Zaradi prenove dvorane Kinodvora nadomestnih projekcij v letošnjem letu ni. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije si lahko odpovedani film ogledate na eni od treh dodatnih projekcij v Kinodvoru med 1. in 5. avgustom.

Oblika vode

The Shape of Water
Guillermo del Toro, ZDA, 2017, 119'
igrajo: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins

Življenje osamljene delavke v strogo varovanem vladnem laboratoriju se za vedno spremeni, ko odkrije vznemirljiv tajni eksperiment. Fantastična ljubezenska zgodba Guillerma del Tora (Favnov labirint), postavljena v čas hladne vojne. “Mojstrovina sočutja, globokega razumevanja (ne)človeške izkušnje in transformativne moči ljubezni.” - The Austin Chronicle. Zlati lev v Benetkah, dva zlata globusa in štirje oskarji, vključno s kipcema za najboljši film in režijo.

 

VSTOPNICE
Cena vstopnice: 4,5 EUR. Dodatnih popustov ni. Rezervacija vstopnic ni mogoča.

PRODAJNA MESTA
Blagajna Kinodvora (med Filmom pod zvezdami odprto od 15:00 ob delavnikih in od 17:00 ob sobotah in nedeljah)
T: + 386 1 239 22 17
E: blagajna@kinodvor.org

Prodajna mesta na Ljubljanskem gradu in spodnja postaja vzpenjače (odprto vsak dan od 9:00) ter spletni nakup prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih in v Kompasovih poslovalnicah po Sloveniji).
T: + 386 1 306 42 93
E: info-center@ljubljanskigrad.si

ODPOVED PROJEKCIJE
V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestnih projekcij ni. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije si lahko odpovedani film ogledate na eni od treh dodatnih projekcij v Kinodvoru med 1. in 5. avgustom.

Vstopnice odpadle projekcije lahko zamenjate za:
- vstopnice druge projekcije Filma pod zvezdami: pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače;
- vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 13. avgusta 2018. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča.

Vstopnice odpadle predpremiere ali posebne projekcije lahko zamenjate za:
- vstopnice za katerokoli od treh dodatnih projekcij filma v Kinodvoru. Urnik dodatnih projekcij bo objavljen na spletni strani http://www.kinodvor.org/spored/ dan po predvideni projekciji na Ljubljanskem gradu. Od tega dne bodo pri blagajni Kinodvora za nakup ali menjavo na voljo tudi vstopnice za dodatne projekcije. Opozorilo: Število vstopnic je omejeno in bodo na voljo le do zapolnitve kapacitet;

- vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 13. avgusta 2018. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča.

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure.

DOSTOP: Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. Za obiskovalce Filma pod zvezdami je cena povratne vozovnice 3 EUR. Brezplačno parkiranje: obiskovalci Filma pod zvezdami imajo od 19:30 do 02:00 možnost brezplačnega parkiranja na Vodnikovem trgu (glavna tržnica).

NE SPREGLEJTE IN SI PRED FILMOM OGLEJTE: tematsko razstavo Zmaj vseh zmajev, razstavo ilustracij Lila Prap: Zmaji?! in fotografsko razstavo Giampaolo Sgura: življenje skozi modni objektiv.

Nazaj na seznam