BREZPLAČNE VSTOPNICE SO ŽE POŠLE!

Oproda Ernest si srčno želi postati vitez. Preden ga bodo slavnostno povzdignili v viteza, mora, tako kot vsi, tudi on uspešno prestati viteški preizkus znanja, spretnosti in iznajdljivosti. Tokratni preizkus bo potekal v grajskem gozdu, dober vitez mora namreč zelo dobro poznati tudi zakone narave. Da mu za vse zastavljene naloge ne bi zmanjkalo časa, saj mora do večera poskrbeti še za konje in zloščiti oklepe, je grajskega vodnika zaprosil, da mu z otroki priskoči na pomoč.

Da bi pomagali oprodi, se bodo mladi nadobudneži pod vodstvom vodnika odpravili na pravo dogodivščino. Z različnimi nalogami in izzivi bo na preizkušnjo postavljena njihova orientacija v naravi, hkrati pa bodo spoznavali pomen gozda nekoč in danes. Obnovili bodo znanje o drevesih in gozdnih prebivalcih. Med drugim se bodo poučili o lovu in o tem, kdo je sploh lahko lovil, ter veliko izvedeli tudi o viteškem življenju. Na koncu poti bomo ugotovili, kje se skriva viteški meč, ter s tem pomagali Ernestu do viteškega naziva.

 

Raziskovalni vodeni ogled traja 60 minut in je primeren za otroke od 5. leta naprej.

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 15. maja 2017 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk raziskovalnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

Nazaj na seznam