Zmajček je prijatelj grajskih škratov. Še čisto majhnega so ga škrati našli v grajskem gozdu. Nekateri so se prestrašili in ga hoteli pokončati – iz strahu pred tem, da bo zrasel v velikega hudobnega zmaja, a Hermi in prijatelji so ga skrili in skrbeli zanj v upanju, da ne bo. Malo je zaleglo upanje, malo pa so k temu pripomogla čudežna zelišča profesorice Marion, tako da zmajček skoraj ni prerasel škratov.

Ker je bil tako majhen, da so vsi začudeno vzklikali »Joj, kako je majčken!«, se ga je prijelo ime Zmajček Majček, za najbližje prijatelje pa je kar Z-Majček.

Čez čas je postal eden izmed pravljičnih prebivalcev gradu. Ker je izjemno prijazen, ljubezniv, odkritosrčen in dobrodušen, pa tudi zelo iznajdljiv in malce navihan, je kmalu pridobil številne prijatelje, najbolj pa so mu pri srcu tisti iz pravljic ...

Letos bomo prisluhnili šaljivim, zabavnim, zanimivim, pa tudi skrivnostnim pripovedkam o grajskem zmajčku in njegovih prijateljih.

Primerno za otroke od 4. do 10. leta starosti. 

PETER KLEPEC

Tiho hlipanje za debelim deblom je pritegnilo Z-Majčkovo pozornost. Previdno se je približal in še previdneje ogovoril jokajočega dečka: »Oprosti, ne boj se me, sem Z-Majček z Ljubljanskega gradu. Si v stiski, ti morda lahko pomagam?« Drobni deček je le skomignil z rameni in odvrnil, da mu nihče ne more pomagati, saj ga nihče ne mara. Čez čas je Z-Majček s prigovarjanjem le izvedel, da vrstniki dečku nagajajo in ga zasmehujejo. Nasmehnil se je: »Ali bi morda želel spoznati mojega prijatelja, Petra Klepca? Si že slišal zanj?« Takrat je deček le dvignil pogled, si obrisal objokan obraz in plaho prikimal ...

Cena vstopnice: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

 

OBVESTILO! Zaradi večjih vzdrževalnih del tirna vzpenjača med 5. 11. in predvidoma 18. 11. ne bo obratovala. Zagotovljen je nadomestni prevoz z avtobusom iz spodnje postaje vzpenjače. Hvala za razumevanje.

Nazaj na seznam