Nekatere živalske vrste, žal, s skrb zbujajočo hitrostjo izginjajo iz naravnega okolja.

Prav zato so se v društvu National Geographic Society v sodelovanju s fotografom Joelom Sartorejem odločili za projekt »Fotografova Noetova barka« – fotografiranje vseh v ujetništvu živečih živalskih vrst, med njimi tudi tistih, ki jim grozi izumrtje.

Po razstavi teh fotografij na Ljubljanskem gradu v Galeriji »S« smo pripravili predavanje in nato vodenje Arneja Hodaliča, kustosa razstave in urednika fotografije pri reviji National Geographic Slovenija. Izvedeli bomo nekaj več o sami razstavi, njenem avtorju in tudi o tem, kako so nastajale nekatere fotografije. Poleg tega bo Arne Hodalič z vidika urednika fotografije razložil nekaj osnovnih zakonitosti nastajanja fotozgodb in reportaž, primernih za objavo v tej ugledni reviji.
Arneju Hodaliču se bo na predavanju pridružil tudi dr. Tom Turk, ki bo spregovoril o problematiki zmanjševanja biotske pestrosti v današnjem svetu. Vabljeni!

Cena vstopnice:
- odrasli: 6,00 €
- dijaki, študenti, upokojenci: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.
Število vstopnic je omejeno.

Za obisk predavanja priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Nazaj na seznam