BREZPLAČNE VSTOPNICE SO ŽE POŠLE!

Neverjetno, koliko zanimivih predmetov je na ogled na razstavi Slovenska zgodovina, vse od daljne pradavnine do nedavnega časa, v katerem so mladost preživeli naše babice in dedki. In prav vsak od teh predmetov pripoveduje zanimivo zgodbo. Zagotovo ste že slišali za koščeno piščal z arheološkega najdišča Divje babe, ki velja za najstarejše glasbilo na svetu. Pa veste, s kakšnim orodjem je pračlovek izdelal okrogle luknje piščali? Je uporabil klešče ali spiralni sveder? Ne? Že poznate pravilni odgovor? Kar nekaj predmetov na razstavi pripoveduje tudi zgodbo o vojni, v kateri si je Slovenija pred 25 leti pribojevala samostojnost. Hm, morda veste, kako se imenuje? Je bila to igra prestolov? Morda vojna zvezd? Ali je bila to osamosvojitvena vojna?

Na poti po sledeh časa se bomo srečali z napeto in zanimivo zgodovinsko zagonetko in iskali izgubljeni simbol, pri tem pa bomo pozorno opazovali predmete v vitrinah in prisluhnili njihovim zgodbam. Simbol bomo namreč odkrili le, če bomo uspešno sledili namigom in na poti pravilno odgovorili na vsa vprašanja. Pridružite se nam na raziskovanju po sledeh izgubljenega simbola in videli boste, da je tudi sprehod skozi zgodovino lahko sila zabaven.

 

Raziskovalni vodeni ogled traja 60 minut in je primeren za otroke od 6. leta naprej.

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 15. maja 2017 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk raziskovalnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

Nazaj na seznam