Pravljice niso le pripovedi iz časa, ki ga ni več, saj njihova sporočilna vrednost presega časovne okvire. Pravljice so večne … Današnje mlade generacije prebirajo iste pravljice z enako vnemo, kot smo jih mi. Ste se kdaj vprašali, kaj je v pravljicah tako čarobnega, da ne ostanejo zamrznjene v času?

Odgovor na to vprašanje bomo odkrivali skupaj z Luko Hrovatom in Mirjam Slanovec, srčnima človekoma, ki znata oživiti čarobnost pravljic s pripovedovanjem in hkrati odstreti tančico skrivnostnih sporočil, ki jih nosijo v sebi. Če je v njih le modrost ali še kaj več, pa boste lahko ugotovili sami.

O pastirčku in debeli uši, slovenska ljudska pravljica
Pravljica govori o grofu, ki je vzredil debelo uš in dal iz nje narediti slanino. Prepričan, da nihče ne bo uganil, iz česa je slanina, je tistemu, ki bi to ugotovil, obljubil hči in kraljestvo. A grof se ušteje, kajti revni pastirček pozna pravi odgovor. Mu bo grof dal, kar je obljubil, ali ga bo na vsak način poskušal pretentati?

Pravljica za odrasle traja 60 minut.

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 13. maja 2019 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko dobi do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk pravljice za odrasle priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja enotna znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.

Nazaj na seznam