Glasbena kulturnovzgojna učna ura

Janez Dovč in Boštjan Gombač, vrhunska glasbenika, ki ju poznamo kot solista in člana številnih slovenskih zasedb (Katalena, Jararaja, Kisha, Terrafolk, Sounds of Slovenia itd.), že vrsto leto nastopata tudi kot prav posebna glasbena kombinacija, ki navdušuje z neverjetno pozitivno energijo in igranjem na sila zanimive instrumente. Na povsem svojstven način predstavita znane in manj znane teme iz bogate zakladnice ljudskih glasb sveta s poudarkom na slovenskem ljudskem izročilu. Njuni koncerti so začinjeni z vrhunskimi improvizacijami in s pravšnjim odmerkom zabave. S svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo pripravita k poslušanju še tako ravnodušnega poslušalca.

Posebej za otroke sta pripravila program z naslovom Sozvočja sveta. Glasbeni program sestavlja koncert oz. delavnica, skozi katero glasbenika otrokom na igriv in praktičen način prikazujeta uporabnost različnih instrumentov in možnosti glasbenega ustvarjanja, hkrati pa podajata občutek za raznolikost ljudskih godb kot dela kulturne dediščine sveta. Izvajalca skupaj z otroki raziskujeta tudi zvočnost raznih uporabnih predmetov in igrač ter predstavita še mnoge neznane možnosti igranja znanih instrumentov. S tem otroke spodbujata k razmišljanju in jih vabita k drugačnemu pogledu na sicer že znane stvari.

 

Glasbeni program traja 60 minut in je primeren za otroke od 5. leta naprej.

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 9. maja 2016 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko dobi do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk glasbenega programa priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.

Nazaj na seznam