Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde.

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Na Grajskem dvorišču bo prvo javno projekcijo na slovenskih platnih letos doživelo pet filmskih delikates.

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Zaradi prenove dvorane Kinodvora nadomestnih projekcij v letošnjem letu ni. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije si lahko odpovedani film ogledate na eni od treh dodatnih projekcij v Kinodvoru med 1. in 5. avgustom.

Stalinova smrt

The Death of Stalin
Armando Iannucci, Francija / VB / Belgija / Kanada, 2017, 106'
igrajo: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Olga Kurylenko

Moskva, 1953. Ko se Stalin nenadoma zgrudi mrtev, se med partijskimi pajdaši razvname besen in spletkarski boj za nasledstvo. Med tekmeci so pretkani Nikita Hruščov (Steve Buscemi), večno zbegani Georgij Malenkov in sadistični šef tajne policije Lavrentij Berija. Huronsko smešna, vražje brezsramna in hkrati srhljivo aktualna satira škotskega režiserja Armanda Iannuccija se brez dlake na jeziku loti nesposobnosti in korupcije politične birokracije.

 

VSTOPNICE
Cena vstopnice: 4,5 EUR. Dodatnih popustov ni. Rezervacija vstopnic ni mogoča.

PRODAJNA MESTA
Blagajna Kinodvora (med Filmom pod zvezdami odprto od 15:00 ob delavnikih in od 17:00 ob sobotah in nedeljah)
T: + 386 1 239 22 17
E: blagajna@kinodvor.org

Prodajna mesta na Ljubljanskem gradu in spodnja postaja vzpenjače (odprto vsak dan od 9:00) ter spletni nakup prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih in v Kompasovih poslovalnicah po Sloveniji).
T: + 386 1 306 42 93
E: info-center@ljubljanskigrad.si

ODPOVED PROJEKCIJE
V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestnih projekcij ni. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije si lahko odpovedani film ogledate na eni od treh dodatnih projekcij v Kinodvoru med 1. in 5. avgustom.

Vstopnice odpadle projekcije lahko zamenjate za:
- vstopnice druge projekcije Filma pod zvezdami: pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače;
- vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 13. avgusta 2018. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča.

Vstopnice odpadle predpremiere ali posebne projekcije lahko zamenjate za:
- vstopnice za katerokoli od treh dodatnih projekcij filma v Kinodvoru. Urnik dodatnih projekcij bo objavljen na spletni strani http://www.kinodvor.org/spored/ dan po predvideni projekciji na Ljubljanskem gradu. Od tega dne bodo pri blagajni Kinodvora za nakup ali menjavo na voljo tudi vstopnice za dodatne projekcije. Opozorilo: Število vstopnic je omejeno in bodo na voljo le do zapolnitve kapacitet;

- vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 13. avgusta 2018. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča.

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org  do 19. ure.

DOSTOP: Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. Za obiskovalce Filma pod zvezdami je cena povratne vozovnice 3 EUR. Brezplačno parkiranje: obiskovalci Filma pod zvezdami imajo od 19:30 do 02:00 možnost brezplačnega parkiranja na Vodnikovem trgu (glavna tržnica).

NE SPREGLEJTE IN SI PRED FILMOM OGLEJTE: tematsko razstavo Zmaj vseh zmajev, razstavo ilustracij Lila Prap: Zmaji?! in fotografsko razstavo Giampaolo Sgura: življenje skozi modni objektiv.

Nazaj na seznam