Brezplačne vstopnice so že pošle!

Stene naših stanovanj so pogosto prazne in puste. Kaj če bi katero okrasili s plakatom? In to s takim, ki bi ga sami oblikovali in natisnili? Tiskar bo v ta namen pripravil kup starega orodja ter svinčenih in lesenih črk, s kakršnimi so tiskali nekdaj. Najprej boste lahko z njimi sestavili zanimivo kompozicijo, se spoznali z barvnimi valjčki in tiskarskimi barvami, nato pa svoje unikatne kompozicije ročno natisnili na stari tiskarski stiskalnici. Plakat boste odnesli domov, počakali kak dan, da se posuši, nato pa mu našli star okvir in z njim okrasili svoj dom.

Studio tipoRenesansa je tiskarska delavnica, kakršnih dandanes ni več. Ob vhodu nas preseneti vonj po tiskarski barvi in pogled na stare tiskarske stroje. Dolgi leseni regali skrivajo največje zaklade delavnice – svinčene in lesene črke. V omarah so celi stolpi pločevink s tiskarsko barvo, skladovnice papirja, na policah pa tiskarski valjčki in orodje, ki ga že zdavnaj nihče več ne uporablja – razen seveda v tej delavnici.

 

Delavnica tiska traja 120 minut in je primerna mladostnike od 15. leta naprej.

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 15. maja 2017 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk delavnice tiska priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

Nazaj na seznam