4. koncert iz cikla Uroš Perić na Ljubljanskem gradu

Uroš Perić, vokal/klavir & Thomas Gansch, trobenta
The Bluenote Quartet
"Uroš Perić in prvi jazz trobentač Avstrije"

Vokalist in pianist Uroš Perić, znan po svojem izjemnem glasu, na Ljubljanskem gradu pripravlja cikel štirih koncertov. Tako doma kot v tujini je zaslovel s svojimi interpretacijami skladb iz zlate dobe soula, bluesa in jazza. Na koncertih se bo občinstvu predstavil z gosti: našo priljubljeno in vsestransko vokalistko NUŠKO DRAŠČEK, svojim vokalnim triom THE PEARLETTES, bluesovskim orgličarjem ROBERTOM IVAČIČEM ter izvrstnim avstrijskim jazz trobentačem THOMASOM GANSCHEM. Uroša Perića, ki bo v letošnji sezoni gostoval med drugim v ZDA, Franciji, Švici, Nemčiji, Italiji, Avstriji in na Poljskem, bo na koncertih v Ljubljani spremljala njegova zasedba The Bluenote Quartet. 

Na zaključnem koncertu cikla se nam obeta prava glasbena poslastica – gost Uroša Perića bo namreč edinstveni avstrijski trobentač Thomas Gansch, pravi glasbeni zanesenjak s širokim področjem aktivnosti. V Avstriji velja za enega najbolj inovativnih in ustvarjalnih glasbenikov in pri svojem delu nenehno išče nove izzive. Odprt je za vse glasbene forme in stile, njegova največja ljubezen pa je vsekakor jazz. Je ustanovni in aktivni član mednarodno priljubljene zasedbe MNOZIL BRASS, ki redno koncertira po vsem svetu, med letoma 1998 in 2006 je bil član Vienna Art Orchestra pod Mathiasom Rüeggom, leta 2001 pa je ustanovil svojo prvo jazzovsko zasedbo Gansch & Roses, s  katero občinstvu posreduje jazz na povsem samosvoj način in s precej humorja. Leta 2002 je prejel najvišjo avstrijsko nagrado na področju jazz glasbe "Hans Koller Jazz Award" za novinca leta. Igra na nenavadno trobento znamke Schagerl, ki jo je sam tudi zasnoval. 

Vabljeni na večere vrhunskega jazza, bluesa in soula!

V sodelovanju z:
1908 logo kulturforum2 1

 

Cena vstopnice: 10,00 €, 7,00 €* za dijake, študente, upokojence, skupine nad 15 oseb
Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Za obisk prireditve priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. Cena povratne vožnje z vzpenjačo je za obiskovalce koncertnega cikla znižana.

Nazaj na seznam