Doživljajska kulinarična izkušnja v sodelovanju z Gostilno na gradu

Piše se leto 1443. Vojvoda Štajerske, Kranjske in Koroške Friderik IV. Habsburški (poznejši cesar Friderik III.) in grof Ulrik II. Celjski sta se odločila končati večletne boje in prelivanje krvi med svojima družinama ter podpisati zavezujočo dedno pogodbo.

Na Ljubljanskem gradu se pripravlja slovesna večerja, na kateri bo dokončno sklenjeno zavezništvo. A vsi se ne strinjajo z odločitvijo svojih vodij. Pogodba bi namreč eni od družin zagotovila dedne pravice v primeru, če druga izumre … in marsikdo v tem vidi težavo. Kaj poreče Friderikov vihravi brat Albert? Kaj meni Ulrikova teta Barbara Celjska, ki iz dna srca sovraži Habsburžane? Med večerjo se lahko zgodi marsikaj usodnega in njen srečni razplet še zdaleč ni zagotovljen …
Pridružite se slovesni večerji in se potopite v zahrbtni svet spletk, skrivnosti in prevar. Pokukali boste v zakulisje razburljivega političnega dogajanja v 15. stoletju. Uživali pa boste tudi v edinstveni kulinarični izkušnji grajske pojedine, ki jo za vas pripravlja Gostilna na gradu.

Ne zamudite zgodovine. Živite jo!

V promocijsko ceno je vključena pogostitev (srednjeveški meni s štirimi hodi, aperitiv, brezalkoholne pijače ter vino), živa srednjeveška glasba in performans z grajskimi animatorji, ki bodo poskrbeli za nepozaben večer!

Srednjeveški jedilnik Gostilne na gradu (PDF)

 

Število mest je omejeno.

Dogodek je primeren za goste od 18. leta dalje.

Potrebna je najava na e-naslov: petra.kucic@ljubljanskigrad.si ali po telefonu: 01 306 42 04. Najave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do vključno srede, 16. 5. 2018.


Za obisk Usodne gostije priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

Nazaj na seznam