Zmajček je prijatelj grajskih škratov. Še čisto majhnega so ga škrati našli v grajskem gozdu. Nekateri so se prestrašili in ga hoteli pokončati – iz strahu pred tem, da bo zrasel v velikega hudobnega zmaja, a Hermi in prijatelji so ga skrili in skrbeli zanj v upanju, da ne bo. Malo je zaleglo upanje, malo pa so k temu pripomogla čudežna zelišča profesorice Marion, tako da zmajček skoraj ni prerasel škratov.

Ker je bil tako majhen, da so vsi začudeno vzklikali »Joj, kako je majčken!«, se ga je prijelo ime Zmajček Majček, za najbližje prijatelje pa je kar Z-Majček.

Čez čas je postal eden izmed pravljičnih prebivalcev gradu. Ker je izjemno prijazen, ljubezniv, odkritosrčen in dobrodušen, pa tudi zelo iznajdljiv in malce navihan, je kmalu pridobil številne prijatelje, najbolj pa so mu pri srcu tisti iz pravljic ...

Letos bomo prisluhnili šaljivim, zabavnim, zanimivim, pa tudi skrivnostnim pripovedkam o grajskem zmajčku in njegovih prijateljih.

Primerno za otroke od 4. do 10. leta starosti. 

VALENTIN BIDANC

Med grajskimi pravljičnimi bitji je završalo: »Valentin Bidanc pride, imel bo koncert!“ Z-Majček zanj še ni slišal, a so mu škrati navdušeno razložili, da je izjemni in znani violinist in da se njegovega nastopa zelo veselijo. Pa se ga je začel veseliti tudi Z-Majček. In ko ga je doživel, je bil še bolj navdušen kot prijatelji škrati, še posebej zato, ker je Valentin svoj koncert zaključil z zanimivo, za zmajčka sila pomembno pripovedjo o tem, kako je nekoč ukanil sam strah.

Cena vstopnice: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk delavnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Nazaj na seznam