O Sloveniji govorimo kot o deželi gradov, čeprav nihče natanko ne ve, koliko grajskih stavb je stalo nekdaj in koliko jih je propadlo v težkih časih. Nekaj pa je gotovo: slovenski gradovi so neprecenljivo bogastvo naše dežele in kulturna dediščina velikega pomena.

Na vodenem ogledu po razstavi Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na Slovenskem vam bomo predstavili vzpon in zaton gradov na Slovenskem, pri tem bo v ospredju pet gradov, ki so izpostavljeni na razstavi. Spoznali boste številne zgodbe in legende, ki so nastajale za grajskimi zidovi, nekatere izmed njih so junaške, druge romantične, spet tretje imajo tragični konec. Katera zgodba in kateri grad sta vam najljubša, pa prepuščamo vaši domišljiji.


Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 13. maja 2019 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk raziskovalnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

Nazaj na seznam