Na vsebino
Pripovedovanje pravljic ob ogledu razstave z Anjo Štefan

Bilo je nekoč …

06. maj ob 18:00, Kazemate, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Na Ljubljanskem gradu je na ogled razstava Za devetimi gorami.
Čim prestopimo prag, smo v pravljicah: pred nami zažarijo zlata jabolka, oglasi se zlata ptica, kralj Matjaž v spanju zamomlja in povodni mož nas želi očarati s svojimi steklenimi igračkami.

V pravljice nas popeljejo lepe podobe in nenavadni predmeti, zdaj pa nas bo popeljalo tudi pripovedovanje Anje Štefan. Iz svoje malhe bo zajela nekaj pravljic, ki so na razstavi posebej izpostavljene, namaknila pa bo tudi kakšno čisto neznano.
»Vem za eno pravco, ki ima rep in glavco …« so rekli po starem. Pravljice, ki jim bomo prisluhnili tokrat, bodo zagotove imele oboje.

Mag. Anja Štefan je avtorica razstave Za devetimi gorami. Je vrhunska slovenska pesnica in pisateljica, hkrati pa tudi odlična pripovedovalka. Med bralci so priljubljene tako njene avtorske knjige (Svet je kakor ringaraja, Lonček na pike, Štiri črne mravljice, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Drobtine iz mišje doline itd.) kot njeni izbori ljudskih pripovedi (Za devetimi gorami, Tristo zajcev). Anja je začetnica sodobnega pripovedovanja pri nas ter ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes.   

Za otroke od 6. leta dalje in pravljic željne odrasle.

Vstopnice

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.
Število vstopnic je omejeno.

Za obisk pripovedovalskega večera priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.