Na vsebino
Dobrodelni glasbeno - pogovorni dogodek

Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij

28. maj ob 16:00, Stanovska dvorana, Ljubljanski grad

Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju vabi na humanitarni glasbeno – pogovorni dogodek Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2023, ki bo v nedeljo, 28.5.2023, ob 16. uri, v Stanovski dvorani, na Ljubljanskem gradu.

Dogodek je namenjen ozaveščanju o družabništvu starejših, o večji dostopnosti kulturne dediščine za starejše, medgeneracijski solidarnosti in socialni vključenosti starejših v skupnost kot tudi promociji prostovoljstva za ranljive skupine.

Letošnja tema srečanja je Plemenitost srca. Na družabnem dogodku se bodo predstavili nadarjeni instrumentalisti, pianisti in solisti z znanimi zimzelenimi slovenskimi popevkami, izjemen slovenski pevec Lado Leskovar, del dogodka bo namenjen krajši predstavi z uprizoritvijo dveh odlomkov iz povesti Ivana Tavčarja: Cvetje v jeseni. V nadaljevanju bodo nastopili tudi gluhoslepi iz Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN ter skupina starejših in družabnikov, ki se mesečno srečuje v prostorih MGLC v Ustvarjalnem centru Švicarija.

PODROBNEJŠI PROGRAM (PDF)

Druženje pred in po dogodku ustvarja pogoje za nove prijateljske vezi in povezovanje, kar starejšim omogoča krepitev obstoječe socialne mreže ter odpira prostor za prijeten pogovor, predvsem pa ustvarja nepozabno druženje, kar je v pozni starosti redko. Zimzelene melodije pri starejših obudijo spomine na mladost, na dolgoletne prijatelje in znance, predvsem pa se z udeležbo na dogodku počutijo aktivne in enakovredne člane družbe, saj jim spremstvo prostovoljcev družabnikov zagotovi varno počutje.

Dogodek sofinacira in podpira Mestna občina Ljubljana.

Več informacij o dogodku je dostopnih na FB strani dogodka ter na spletni strani Društva za pomoč 3ŽO. Prisrčno vabljeni!

Vstopnice

Zbrana sredstva bodo namenili za razvoj družabništva kot vrste pomoči starejšim na domu.