Na vsebino
Pripovedovalsko-glasbeno doživetje za družine

Pravljični sprehod po gradu z Ireno Cerar in Zvezdano Novaković

15. feb ob 18:00, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

V ljudskih pravljicah pogosto srečamo čudežne vodnjake, skrivnostne hodnike, čudodelne skale in drevesa. Tudi Ljubljanski grad z okolico ima veliko kotičkov, ki bi brez sramu lahko nastopili v kakšni pravljici! Odkrivali jih bomo v najbolj temnih dneh leta, ko nas bo Irena Cerar, pripovedovalka in avtorica Pravljičnih poti Slovenije, z zgodbami in zgodovinskimi drobtinicami popeljala po gradu. Za glasbeno spremljavo pa bo poskrbela Zvezdana Novaković.
V  grajskih prostorih bomo prisluhnili pravljicam in pustili, da v mraku zasije naša domišljija. Gremo na pot, na mali nočni grajski sprehod!

O Ireni Cerar
Irena Cerar je avtorica Pravljičnih poti Slovenije, serije priljubljenih družinskih izletniških vodnikov, ki z ljudskimi pripovedmi raziskujejo naše pokrajine. Je tudi pripovedovalka ljudskih pravljic, nastopa na vseh vidnejših festivalih pri nas, a najrajši v naravi, pod kakšnim starimi krošnjami, na gorski trati, ob tabornem ognju. Na različnih koncih Slovenije snuje tudi najrazličnejše pravljične poti, pripovedovalsko-doživljajska vodenja za družine. Razvila je svoj način pripovedovanja pravljic na prostem, ki združuje pripovedovalsko prakso z interpretacijo naravne in kulturne dediščine ter doživljajsko pedagogiko. Je tudi ena od soustanoviteljic Križnikovega pravljičnega festivala v Motniku.

O Zvezdani Novaković
Zvezdana Novaković ZveN je vsestranska glasbena ustvarjalka in performerka in je v krepkem desetletju delovala na toliko področjih in pri toliko projektih, da jih je težko popisati. Razpon sega od gledaliških do koncertnih odrov, od skupine Laibach do Svetlane Makarovič, od Bolgarije do Brazilije, od starodavnih tradicij do elektronike, od lutk do uprizoritvenih presežkov Jerneja Lorencija, od klasike do džeza, od poučevanja vokalnih tehnik prek študija kompozicije do vodenja pevskih zborov, od nacionalne opere do alterklubov, od pripovedovanja do harfe. Vse pa povezuje njen glas. Njen ZveN. S harfo, ki jo je sama izdelala in imenovala Mojca, bo ob petju spremljala dogodek.


Pravljični sprehod je namenjen otrokom od 5. leta dalje, družinam in vsem ljubiteljem pravljic.

Dogodek bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19.

Prosimo, da spoštujete PCT pogoje, ki so v veljavi za obisk kulturnih prireditev.

Vstopnice

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

7.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.