Na vsebino
Interaktivni vodeni ogled

Šola zmajeslovja: Uvod v zmajeslovje

18. sep ob 11:00, Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem … Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.

Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko – pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Skupaj se bomo odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Uvod v zmajeslovje
Pred kratkim se je zgodilo nekaj nenavadnega … Na Gradu sta profesor zmajeslovja in pustolovka na eni izmed svojih raziskovalnih pustolovščin našla izgubljeni predmet iz sveta zmajev. Kaj pomenijo narisani simboli? Kakšno zmajsko skrivnost varuje?
Le tisti, ki premore dovolj poguma, da se jima pridruži na njuni naslednji dogodivščini in sprejme vse izzive, s katerimi se bo treba spoprijeti na poti, se lahko pouči o zmajih. Preučevanje zmajev je namreč zelo resno terensko delo, ki terja veliko mero srčnosti, odločnosti in predanosti. Si upate stopiti v čevlje pogumnih zmajeslovcev?

Vabljeni tudi na naslednji nepozabni pustolovščini:
16. 10. 2021 ob 11.00: Začarani zmaji
20. 11. 2021 ob 11.00: Eliksir življenja

Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti.

Vstopnice

Cena vstopnice: 5,00 EUR

Cena paketa vseh treh srečanj: 13,00 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk interaktivnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

Uvod v Zmajeslovje 5.00 €
Paket treh srečanj 13.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.