Spoznavanje zdravilnih rastlin na Grajskem griču - ODPOVEDANO

14. apr ob 17:30, Grajski grič, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Obiskovalce prireditev obveščamo, da smo na podlagi vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa naše prireditve v zaprtih prostorih do nadaljnjega odpovedali, oziroma jih bomo poskušali nadomestiti v kasnejših terminih, o katerih bomo obveščali sproti.
PODROBNEJŠE INFORMACIJE NA TEJ POVEZAVI.

Tudi na Grajskem griču rastejo različne zdravilne rastline.

Z zeliščarko Jožico Bajc Pivec jih bo lažje najti. In jih tudi podrobneje spoznati. Ob nabranih vzorcih rastlin se bomo v grajskih prostorih pogovorili še o njihovi uporabi. Da bo spomin ostal dlje živ, priporočamo, da prinesete s seboj primeren zvezek, v katerega si boste prilepili vzorčke rastlin in si na ta način izdelali svoj mini herbarij.

Jožica Bajc Pivec je izkušena zeliščarka z zeliščarske domačije Pivec z Vrata pri Šmartnem ob Litiji. Jožica živi v naravi in za naravo, tam najde tudi zelišča in rastline, katerih zdravilno moč zelo dobro pozna. Z zeliščarstvom se ukvarja že od leta 1979. Na njenih predavanjih in delavnicah bomo spoznavali, kje in kako nabirati divje rastoča zelišča, kakšna je njihova zdravilna moč ter kako pripraviti različne tinkture in mazila v domači kuhinji.

Vabljeni tudi na naslednji zeliščarski delavnici:

- 12. maja 2020 ob 17.30: Naredi si svojo tinkturo, praktična delavnica;
- 9. junija 2020 ob 17.30: Mazilo iz domače kuhinje, praktična delavnica.

Vstopnice Vstopnice

Cena vstopnice za posamezno zeliščarsko delavnico:
-    odrasli: 27,00 €
-    dijaki, študenti, upokojenci: 25,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.Odrasli 27.00 €
Dijaki, študenti, upokojenci 25.00 €
Prihrani s kartico Royal!
Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.