Ponosni na grajska doživetja za domov

Grajska doživetja za domov so najprej zgodbe in šele potem darila. Gre za poseben darilni program, povezan z grajskimi doživetji, dogodki in zgodbami, ki se vsakemu obiskovalcu ob ogledu gradu prijetno vtisnejo v spomin. Nekaj tega spomina smo skušali nežno ujeti v izdelke in jim vdihniti malce grajskega duha. 

Odpiralni čas

januar, februar, marec in november 10.00 - 18.00
april, maj in oktober 9:00 - 20:00
junij, julij, avgust in september 9:00 - 21:00
december 10:00 - 19:00

Grajska trgovina

01 306 42 11

grajska-trgovina@ljubljanskigrad.si

Unikatno

Grajska doživetja za domov so unikatna doživetja. Poiskali smo mlade oblikovalce in izkušene proizvajalce ter njihovo sodobno ustvarjalnost združili s starodavnim grajskim duhom. Nastala so čudovita izvirna darila, izdelana posebej in samo za Ljubljanski grad.

Vsako darilo v sklopu unikatnega darilnega programa v sebi nosi sled resničnega doživetja in avtorjev podpis. Izdelki so skrbno izbrani, estetski in uporabni, sodobni in izvirni. V vsakem od njih je nekaj grajskega. Eleonora Helena Portugalska nam je na primer vljudno odstopila svoj dragoceni šal, vitez Jurij je hrabro zaščitil svečko, na vhodu v trgovino pa vas prijazno pozdravi naš simpatični Zmajček.

 

Nakit, tekstilni izdelki in grajske dobrote

Mlade gospodične in cenjene dame si lahko izberejo čudovit srebrni nakit, ki ga je po proučevanju zgodovine okrasnega nakita oblikovala mlada oblikovalka nakita Dalija Sega. Prav tako lahko izbirate med unikatnimi modnimi dodatki (od šalov in rutk pa vse do prelepih torb) in izvirnimi dodatki za vaše stanovanje (od serviet in robčkov do prevlek za blazine), ki jih je z velikim občutkom za vzorce iz grajske zgodovine oblikovala modna oblikovalka Saša Drobnič Škrjanec. Nekaj posebnega so tudi naši leseni izdelki, kjer bo vsakdo našel nekaj zase; mladi junaki lesen ščit in meč, grajske gospe pa nekaj za svoj dom (od pribora, krožnikov, do prečudovitih svečnikov). V grajski kuhinji pa so spekli slastne grajske piškote in beljakove poljubčke. Verjamemo, da bo vsak našel nekaj zase.

 

Za majhne in velike z vsega sveta

Želeli smo, da bi s pomočjo teh daril naši obiskovalci svojim domačim prenesli zgodbe z Ljubljanskega gradu. Da bi jim predali prijetne vsebinske asociacije in tudi v njih spodbudili željo po obisku. Da daril ne bi zavrgli, temveč bi jih imeli daljši čas in jih tudi uporabljali. Naj bo to naša Mojca, popotnica Inge, upokojenec Giovanni ali vsi otroci tega sveta. Seveda nismo pozabili niti nanje.