iLjubljana

Raziščite Ljubljano malo drugače. Na poti na Razgledni stolp se ustavite v zastekljeni etaži in raziščite mesto skozi 4500 let poselitev. Spoznajte, kako dramatično se je mesto razvijalo in rastlo skozi zgodovino.

Kaj lahko pričakujete?

Izjemna strateška lega z dobrimi komunikacijskimi možnostmi je omogočala kontinuirano poselitev ožjega središča mesta, posamezni zgodovinski dogodki pa so mesto skozi stoletja tudi dodobra preoblikovali. Razstava z vizurami in pogledom na mesto prikazuje glavne poselitvene preseke v razvoju Ljubljane s posebnim poudarkom na prostorskih danostih in urbanizmu ter usmerja obiskovalce na lokacije v mestu. Hkrati dopolnjuje manjkajoči člen stalnih razstav na Ljubljanskem gradu z umestitvijo Grajskega griča v kontekst mesta pod njim.

Razstava iLjubljana je bila postavljena v letu 2014, ko je Ljubljana obeležila 2000-letnico ustanovitve rimskega mesta Emone.

Potek ogleda

Stalno razstavo iLjubljana si oglejte v zastekljeni etaži Razglednega stolpa. Preden se podate na stolp, si vtisnite v spomin podobe preteklosti, da bo ob razgledu na mesto »razlika med nekoč in danes« še bolj sveža.

Odpiralni časi

JAN, FEB, MAR, NOV 10.00-18.00
APR, MAJ, OKT 9.00-20.00
JUN, JUL, AVG, SEP 9.00-21.00
DEC 10.00-19.00

Veselimo se vašega klica Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

NA GRADU VEDNO DOGAJA

NA GRADU VEDNO DOGAJA

Meni je zelo všeč, da se pri nas vedno kaj dogaja. Uživam v glasbenih, filmskih, družabnih in izobraževalnih dogodkih, ker imam takrat veliko družbe. Se že veselim, da se vidimo.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!