Na vsebino

iLjubljana

Raziščite Ljubljano malo drugače. Na poti na Razgledni stolp se ustavite v zastekljeni etaži in raziščite mesto skozi 4500 let poselitev. Spoznajte, kako dramatično se je mesto razvijalo in rastlo skozi zgodovino.

Kaj lahko pričakujete?

Izjemna strateška lega z dobrimi komunikacijskimi možnostmi je omogočala kontinuirano poselitev ožjega središča mesta, posamezni zgodovinski dogodki pa so mesto skozi stoletja tudi dodobra preoblikovali. Razstava z vizurami in pogledom na mesto prikazuje glavne poselitvene preseke v razvoju Ljubljane s posebnim poudarkom na prostorskih danostih in urbanizmu ter usmerja obiskovalce na lokacije v mestu. Hkrati dopolnjuje manjkajoči člen stalnih razstav na Ljubljanskem gradu z umestitvijo Grajskega griča v kontekst mesta pod njim.

Razstava iLjubljana je bila postavljena v letu 2014, ko je Ljubljana obeležila 2000-letnico ustanovitve rimskega mesta Emone.

Potek ogleda

Stalno razstavo iLjubljana si oglejte v zastekljeni etaži Razglednega stolpa. Preden se podate na stolp, si vtisnite v spomin podobe preteklosti, da bo ob razgledu na mesto »razlika med nekoč in danes« še bolj sveža.

Odpiralni časi

Več TUKAJ.

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

NA GRADU VEDNO DOGAJA

NA GRADU VEDNO DOGAJA

Meni je zelo všeč, da se pri nas vedno kaj dogaja. Uživam v glasbenih, filmskih, družabnih in izobraževalnih dogodkih, ker imam takrat veliko družbe. Se že veselim, da se vidimo.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!