Na vsebino

Modrosti o grajski trti in vinu

Ste ljubitelj vina, grajske zgodovine in sprehodov v naravi nad mestom? Potem je interaktivni sprehod z mobilno aplikacijo po Grajskem griču kot nalašč za vas. Podajte se na grajsko pot trte in vina ter poskušajte razkriti vinske modrosti, ki jih varuje mojster Urban, skrbnik grajskega vina. Na koncu sprehoda pa vas čaka kozarec izbranega slovenskega vina ali soka. Čin-čin!

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

VSTOPNICA VKLJUČUJE

  • interaktivni sprehod z mobilno aplikacijo
  • pogostitev s kozarcem vina ali soka
  • Grajsko vstopnico
Otroci (7-18 let), študentje in upokojenci
11,20 €
Odrasli
16,00 €
Družina: do 2 odrasla in vsaj 1 otrok (7-18 let)
38,40 €

Kaj lahko pričakujete?

Skrite kotičke Grajskega griča lahko odslej odkrivate tudi s pomočjo interaktivne aplikacije Modrosti o grajski trti in vinu, ki si jo preprosto naložite na mobilni telefon, se odpravite na sprehod v družbi virtualnega sommeliera Urbana in uživate v naravi nad mestom.

Da v naših krajih cenimo dobro vino, ni skrivnost. Da pa imamo na Grajskem griču tudi vinograd, potomko najstarejše vinske trte na svetu in odlično vinoteko z izbranimi vini iz vse Slovenije, pa verjetno niste vedeli. Ljubitelji vina lahko tako na malce drugačen način odkrivate zanimivosti o grajski trti in zgodovini gradu, kulturi pitja vina, rešujete interaktivne naloge z obogateno resničnostjo in si na koncu, po vseh uspešno rešenih nalogah, privoščite tudi kozarček.

INFORMACIJE

Trajanje cca. 60 minut
Izhodišče Ljubljanski grad
Jeziki slovenski, angleški, nemški, italijanski, francoski
Cenik Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj.

Potek interaktivnega sprehoda

Vaš interaktivni spremljevalec na sprehodu bo Urban, sicer zaščitnik vinogradnikov in vina. V njegovi družbi boste reševali naloge o kulturi pitja vina, pridelavi različnih sort in seveda o grajski zgodovini.

Pot vas bo vodila skozi grajski drevored, kjer je bilo nekoč mogočno obzidje, mimo utrdbe Šance. Sprehajališče in razgledno točko je v 30. letih dvajsetega stoletja preoblikoval največji slovenski arhitekt Jože Plečnik. Ruševine imajo posebnega stražarja – zmaj iz legende o Jazonu in argonavtih se skriva prav pod Šancami. V grajskem gozdičku boste odkrili kapelico Marije, svete Matere Božje, s pomočjo vinskih simbolov pa boste lahko odklenili skrivnostno skrinjo. Pot vas bo nato pripeljala do grajskega vinograda na južnem pobočju, kjer rastejo trte belega chardonnayja in rdečega zweigelta. Spoznali pa boste tudi grajsko žametovko, potomko najstarejše vinske trte na svetu, stare že več kot 450 let.

Med sprehodom vas čakajo čudoviti razgledi na stari del Ljubljane, na Prule, Krakovo in Trnovo. Vrnili se boste do Stolpa strelcev, ki je tudi slovesni sedež konventa svetega Urbana Ljubljana, združenja ljubiteljev kulture uživanja vina. Grajska pot vinskih skrivnosti in modrosti pa bi ostala nedokončana, če je ne bi dopolnili s kozarcem vina ali soka.

Nosilna podoba aplikacije Modrosti o grajski trti in vinu.

Vstopnice

Družina: do 2 odrasla in vsaj 1 otrok (7-18 let) 38,40 € 48,00 €
Modrosti o grajski trti in vinu ter Grajska vstopnica
VSTOPNICA VSTOPNICA IN VZPENJAČA
Odrasli 16,00 € 20,00 €
Otroci (7-18 let), študentje, upokojenci in skupine nad 15 oseb 11,20 € 14,00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Kontakt

Info center

01 306 42 93

051 381 690

info-center@ljubljanskigrad.si

ČIN-ČIN! VINOTEKA VABI!

ČIN-ČIN! VINOTEKA VABI!

Nazdravite na življenje v naši vinoteki. Tam imamo res veeelik nabor vrhunskih slovenskih vin, zato lahko pridete tudi večkrat, da bi vse poskusili. Ste bolj za belo ali rdeče?

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!