Na vsebino

Po poti Fleischmannovega rebrinca

Ogled je prava poslastica za botanike in ljubitelje rastlin. Že poznate Fleischmannov rebrinec? Vabimo vas na sprehod od bližnjega ljubljanskega Botaničnega vrta do vrha Grajskega griča, med katerim vam bodo strokovnjaki predstavili pestrost rastlinskega sveta.

Kaj lahko pričakujete?

Fleischmannov rebrinec je rastlina, ki jo je v 19. stoletju na Grajskem griču odkril Andrej Fleischmann. Žal je ne najdemo več prosto rastoče v naravi, raste pa na dveh mestih: v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani in na ponovnem rastišču na Grajskem griču. Med obema institucijama zdaj poteka učna pot, pri kateri sta obe rastišči rebrinca izhodiščna in končna točka zanimivega potovanja po rastlinskem svetu.

INFORMACIJE

Jeziki slovenščina, angleščina oz. po dogovoru
Informacije in najave +386 1 42 71 280 ali info@botanični-vrt.si
Urnik Vse dni v letu po predhodnem dogovoru.
Trajanje 150 minut
Izhodišče Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana

Potek ogleda

Vodeni ogled se začne v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani. Tam se boste najprej seznanili s pestrostjo rastlinskih vrst v botaničnem vrtu in v različnih življenjskih okoljih Grajskega griča, kjer se odpre pogled na sezonsko barvitost rastlinskega sveta. Pot pelje vse do Ljubljanskega gradu – do mesta ponovnega rastišča Fleischmannovega rebrinca, kjer skupino prevzame vodnik Ljubljanskega gradu in jo popelje po pestri in zanimivi preteklosti te poznosrednjeveške trdnjave, simbola slovenske prestolnice.

Po poti Fleischmannovega rebrinca - e-brošura (pdf)

Vstopnice

Otroci, dijaki, študentje, upokojenci 7,00 €/osebo 105,00 €/skupino
Vodeni ogled Po poti Fleischmannovega rebrinca SKUPINA VEČJA OD 15 OSEB SKUPINA DO 15 OSEB
Odrasli 10,00 €/osebo 150,00 €/skupino

Kontakt

Botanični vrt

01 427 12 80

info@botanični-vrt.si

STE ZA KAVO IN TORTICO?

STE ZA KAVO IN TORTICO?

Vem, da med sprehajanjem po gradu prija počitek. Zato naredite odmor in se ustavite v moji ljubi Grajski kavarni. Tam imajo res odlične tortice.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!