Na vsebino

Ljubljanski grad za vas

Včasih je lepo doživeti občutek, da se svet vrti samo okoli nas. Zato vam bomo pripravili dan, ko se boste počutili kot grajska gospoda. Zasebno doživetje gradu je preplet vsega najboljšega, kar Ljubljanski grad ponuja. Popeljali vas bomo na ekskluzivno grajsko popotovanje, ki vključuje edinstven prikaz zgodovine in uživanje v vrhunski kulinariki, razkrili pa vam bomo tudi skrivnostne zgodbe in najbolj romantične kotičke Grajskega griča.

Kaj lahko pričakujete?

Zasebno grajsko doživetje je namenjeno vsem, ki si želite nekaj več. Dobili boste povsem osebno izkušnjo Ljubljanskega gradu. Za vaše dobro počutje bo skrbel izkušen grajski poznavalec, ki bo ves čas obiska na voljo samo vam. Osnovni program obiska bo popolnoma prilagodil vašim željam. Dal bo poudarek tistim vsebinam, ki vam bodo bolj zanimive, in dinamiko ogleda prilagodil vašemu ritmu. Poskrbel bo seveda tudi za vrhunsko kulinarično in vinsko razvajanje ter vam pokazal najlepše razglede, kjer boste lahko posneli najbolj atraktivne fotografije.

Potek ogleda

Grajska izkušnja se začne ob vznožju Grajskega griča s pogledom na Ljubljano in okoliške vrhove; tam si ustvarite svoj prvi vtis o Ljubljanskem gradu. Neponovljivo doživetje grajske zgodovine vam bomo pričarali z zasebnim vodenim ogledom postavitve »Časovni stroj« s kostumiranimi liki. Poskrbeli bomo, da se boste vživeli v šest obdobij, ki so močno zaznamovala zgodovino Ljubljanskega gradu in razvoj našega mesta.

Po izletu v preteklost si boste oddahnili v grajski kavarni, kjer vam bo osebni grajski vodnik predstavil edinstvena doživetja, ki vas še čakajo ta dan. To bo tudi pravi trenutek, da poveste svojemu osebnemu gostitelju na gradu, kaj vas prav posebej zanima in veseli.

Podali se boste na ogled mesta z Razglednega stolpa, kjer boste dobili ideje, kateri del Ljubljane še morate obiskati. V jasnem vremenu se s stolpa vidi tudi dobršen del Slovenije s čudovitimi gorskimi vrhovi. Ljubljanski grad stoji sredi zelene oaze nad mestom, zato se vam bodo oči lahko spočile tudi na okoliških drevesih.

 

 

Ogledali si bomo Grajsko kapelo sv. Jurija iz 15. stoletja in grbe deželnih glavarjev. Tam vas bo sprejel tudi grajski pisar.

Zelo sproščuječ del ogleda je sprehod po Grajskem griču do Grajskega vinograda, kjer vas čaka majhno presenečenje.

Vaš osebni vodnik vas bo nato popeljal po prelepih zgodovinskih dvoran, v katerih je deželni glavar nekdaj prirejal slovesne sprejeme in gostije, danes pa so prostor kulturnega dogajanja. Hrana za dušo bo tudi ogled katere od aktualnih razstav. Zabaven del obiska je tudi brskanje po policah grajske trgovinice, kjer vas čaka Friderik, grajska zaporniška podgana. Zagotovo ga boste hoteli odpeljati s seboj domov.

V grajski restavraciji vas bodo razvajali vrhunski kuharski mojstri, njihove kulinarične umetnije bo dopolnil ambient restavracije s pridihom starodobnosti in brezčasnosti. Preplet zgodovine, arhitekture in gastronomije torej.

Sklepni del zasebne grajske izkušnje lahko sooblikujemo skupaj ali pa si izbrane vsebine ogledate sami. Verjamemo, da bo spomin na Ljubljanski grad ostal nepozaben.

 

slovenia unique3

Kontakt

Za več informacij o vsebini in programu zasebnega grajskega doživetja »Ljubljanski grad za vas« smo vam z veseljem na voljo. Pokličite nas po telefonu ali pa nam pišite.

Trženje

01 306 42 73

trzenje@ljubljanskigrad.si

ČIN-ČIN! VINOTEKA VABI!

ČIN-ČIN! VINOTEKA VABI!

Nazdravite na življenje v naši vinoteki. Tam imamo res veeelik nabor vrhunskih slovenskih vin, zato lahko pridete tudi večkrat, da bi vse poskusili. Ste bolj za belo ali rdeče?

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!