Novice

Izberi leto

Ideja, želja in potreba po izgradnji tirne vzpenjače, ki bi povezovala staro mestno jedro in Ljubljanski grad, so stare že več kot stoletje, včeraj pa smo s ponosom praznovali njeno 10. obletnico.

S praznično obarvanim plesnim večerom smo v soboto sklenili še eno sezono plesnih večerov nad mestom.

Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša je ponovno dokazal, da sodi med najboljše tamburaške orkestre in prevzel tudi ljubljansko publiko.

Pred iztekom letošnjega leta smo še drugič podrli dosedanji rekord največjega števila prepeljanih potnikov na Ljubljanski grad.

S petimi koncerti med septembrom in decembrom smo sklenili petletni glasbeni cikel Gost z gosti na Ljubljanskem gradu.

Praznična predstava Vitez, zmaj in praznični direndaj se je na ta veseli dan kulture premierno predstavila mnogoštevilnim obiskovalcem Grajskega gledališča.

Grajski december smo že tradicionalno napolnili s pestro ponudbo kulturnih dogodkov. Da bi bilo praznično doživetje čimbolj popolno, pa smo za obiskovalce Ljubljanskega gradu pripravili tudi Grajski praznični sejem.

Slovenski turistični predstavniki, med njimi tudi Ljubljanski grad, so se prejšnji teden predstavili v Istanbulu.

Na tradicionalnem mestnem martinovanju smo dobili novih pet stekleničk Grajske žametovke letnik 2015 ter v prijetnem razpoloženju nazdravili največjemu jesenskemu prazniku.

Med 7. in 9. novembrom v Londonu poteka globalna turistična borza World Travel Market (WTM), ena največjih svetovnih turističnih borz na svetu. Slovenija se na dogodku predstavlja kot zelena, aktivna in zdrava destinacija.