Gradovi so neizmerno privlačni za najširši krog domačih in tujih obiskovalcev. V ljudeh netijo raziskovalni duh ... Ob zgodbah o skritih zakladih, podzemnih hodnikih, grajskih stolpih in ječah prebujajo tudi radovednost o novih vsebinah, ki dandanes bogatijo stare prostore.

Ljubljanski gradovi povezujejo bogato zgodovinsko dediščino s kulturno ponudbo, saj so obenem sedeži kulturnih ustanov in ponujajo na ogled muzejske zbirke. Sodelovanje med ustanovami, ki upravljajo gradove (Javnim zavodom Ljubljanski grad, Mednarodnim grafičnim likovnim centrom, Muzejem za arhitekturo in oblikovanje ter Muzejem novejše zgodovine Slovenije), je bilo vzpostavljeno na pobudo posameznih ustanov ter v skladu s strategijo razvoja kulture v Mestni občini Ljubljana. Namen medinstitucionalnega sodelovanja je povezati omenjene ustanove v celoto, vendarle pa vsaka od njih ostaja samostojna – s svojo edinstveno zgodbo.

Odkrijte preplet zgodovine in sodobnega ter se podajte na pot do štirih ljubljanskih gradov!

Zgodbe ljubljanskih gradovOdrasliOtroci
(od 7. do 18. leta)
Študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb
Skupna vstopnica za ogled Fužinskega, Cekinovega, Tivolskega in Ljubljanskega gradu (ne vključuje tirne vzpenjače). 11,00 € 5,50 € 5,50 €

Z vstopnico si je mogoče ogledati vse aktualne vsebine, ki jih ponujajo ljubljanski gradovi. Vstopnica velja tri dni. V ceno vstopnice ni vključen prevoz s tirno vzpenjačo na Ljubljanski grad.

Nakup vstopnic: na prodajnih mestih posameznih gradov in v TIC-ih.

Dodatne informacije

Partnerji projekta: