Na vsebino

70 let skrivnosti

Lutkovno gledališče je praznovalo že 70-letnico svojega delovanja. Za nami je prvih 70 let predstav, pravljic, spominov in skrivnosti, ki bi jih radi delili z vami. Vodeni ogled, naslovljen 70 let skrivnosti, se začne z raziskovanjem skritih kotičkov Lutkovnega gledališča Ljubljana, v katerem si bomo ogledali različne prostore gledališča in prisluhnili starim zgodbam o njegovih začetkih. Potem se bomo z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad in obiskali Lutkovni muzej, v katerem so na ogled nekatere naše najstarejše lutke. V sedmih desetletjih so tudi one doživele in preživele mnogo zanimivega in presenetljivega: prve uspehe, pisma oboževalcev, poti v tujino, uničujoč požar, ki je med drugim vzel Zvezdico Zaspanko, številne selitve, popotovanja z »modrim avtobusom« in še in še. Na zvočnovizualnem potovanju v preteklost 70 let skrivnosti se bomo srečali s 70 leti slovenske lutkovne zgodovine, si jo ogledali, se je dotikali in ji prisluhnili.

 

INFORMACIJE O VODENEM OGLEDU

Informacije in prijava Špela Juntes, Lutkovno gledališče Ljubljana, tel.: 01 / 300 09 76 ali e-naslov: organizacija@lgl.si
Primerno za OŠ I. triada, OŠ II. triada, OŠ III. triada, SŠ
Trajanje 90 minut
Cena 10 EUR/osebo (vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo)
Zbirno mesto Lutkovno gledališče Ljubljana (Krekov trg)

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

TU SEM, TUUU!

TU SEM, TUUU!

Vam je moj, pardon, naš grad všeč? Potem le pridite spoznati še mene. Najdete me v Grajski trgovini pod Grajsko kavarno.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!