Na vsebino

Skrivni recept za zdravilni napitek

Med grajskimi prebivalci že stoletja kroži legenda, da so nekoč poznali zdravilni napitek, ki je pomagal ozdraviti celo strašno kugo. Zanj naj bi vedeli samo posvečeni izbranci in sčasoma se je recept povsem izgubil. Kasneje so ga številni poskušali znova odkriti, saj bi z njim lahko marsikomu pomagali, a zaman. Pred kratkim pa je spet vzklilo seme upanja. V grajskem podzemlju so namreč odkrili zvitek z napisom Skrivni recept. Ste morda ravno vi tisti, ki vam ga bo uspelo dešifrirati ter se prepričati, da je starodavna legenda resnična?

Na doživljajski kulinarični delavnici bomo prek različnih izzivov in interaktivnih predmetov spoznavali srednjeveško kuhinjo. Ste vedeli, da se imenuje tudi črna kuhinja? Pa veste zakaj? Številnih jedi, ki jih imamo danes na jedilniku, takrat še niso poznali. Morda veste katere? Skupaj bomo odkrivali tudi številne zanimivosti o prehranjevalnih navadah različnih družbenih slojev, bontonu za mizo in kako so nekdaj skrbeli za higieno. Če bomo uspešno razrešili vse izzive, bomo na koncu odkrili sestavine skrivnega recepta in si skupaj pripravili zdravilni napitek.

INFORMACIJE O DOŽIVLJAJSKI KULINARIČNI DELAVNICI

Primerno za vrtec, OŠ I. triada, OŠ II. triada
Trajanje 90 minut
Cena 5,50 EUR/osebo
Cena s povratno vozovnico za vzpenjačo
7 EUR/osebo
Lokacija Zmajev brlog

 

GRAD NA OBISKU

Cena, informacije in prijava 01/ 232 99 94 ali virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!