Po sledeh izgubljenega simbola

Neverjetno, koliko zanimivih predmetov je na ogled na razstavi Slovenska zgodovina, vse od daljne pradavnine pa do nedavnega časa, v katerem so mladost preživeli naše babice in dedki. In prav vsak od teh predmetov pripoveduje zanimivo zgodbo. Zagotovo ste že slišali za koščeno piščal z najdišča Divje babe, ki velja za najstarejše glasbilo na svetu. Pa veste, s kakšnim orodjem je pračlovek izdelal okrogle luknje na vrhu piščali? Je uporabil klešče ali spiralni sveder? Ne? Že poznate pravilni odgovor? Kar nekaj predmetov na razstavi pripoveduje tudi zgodbo o vojni, v kateri si je Slovenija pred 25 leti priborila samostojnost. Hm, morda veste, kako se imenuje? Je bila to igra prestolov? Morda vojna zvezd? Ali je bila to osamosvojitvena vojna?

Na poti po sledeh časa se bomo srečali z napeto in zanimivo zgodovinsko zagonetko in iskali izgubljeni simbol, pri tem pa bomo pozorno opazovali predmete v vitrinah in prisluhnili njihovim zgodbam. Simbol bomo namreč odkrili le, če bomo uspešno sledili namigom in na poti pravilno odgovorili na vsa vprašanja. Pridružite se nam na raziskovanju po sledeh izgubljenega simbola in videli boste, da je tudi sprehod skozi zgodovino lahko sila zabaven.

 

INFORMACIJE O VODENEM OGLEDU

Primerno za OŠ I. triada, OŠ II. triada
Trajanje 60 minut
Cena 4 EUR/osebo
Cena s povratno vozovnico za vzpenjačo 5,5 EUR/osebo
Zbirno mesto most pred glavnim vhodom

Veselimo se vašega klica Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

STE ZA KAVO IN TORTICO?

STE ZA KAVO IN TORTICO?

Vem, da med sprehajanjem po gradu prija počitek. Zato naredite odmor in se ustavite v moji ljubi Grajski kavarni. Tam imajo res odlične tortice.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!