Na vsebino

Pokukajmo med pravljice

Pravljice nas spremljajo od malih nog. Najbrž si vsak od nas težko predstavlja otroštvo brez pripovednih junakov, kot so kralj Matjaž, Povodni mož, Mojca Pokrajculja ali Peter Klepec, ter v spominu nosi ilustracije, ki krasijo te zgodbe. Kako pa so prišle pravljice k nam? Potovale so med ljudmi, s pripovedmi so se povezovali in si krajšali čas ob vsakdanjih opravilih in prazničnih priložnostih, vse dokler niso bile nekega dne zapisane in še nekoliko kasneje ilustrirane in pripravljene, da jih s knjižnih polic odnesemo domov. In tako so navsezadnje našle pot do naših src.

Na vodenem ogledu po razstavi Za devetimi gorami bomo slišali, kako je potovalo pravljično izročilo, kdo so bili pripovedovalci in zbiralci slovenske slovstvene folklore, kako se je terenskega dela loteval Milko Matičetov, spoznali, o čem pripovedujejo ljudske pripovedi ter prisluhnili zgodbam iz ljudskega izročila.

INFORMACIJE O VODENEM OGLEDU PO RAZSTAVI ZA DEVETIMI GORAMI: SLOVENSKO PRIPOVEDNO IZROČILO

Opomba V času trajanja razstave med 9. 7. 2020 ter 4. 7. 2021
Primerno za vrtec, OŠ I. triada, OŠ II. triada
Trajanje 45 minut
Cena 4 EUR/osebo
Cena s povratno vozovnico za vzpenjačo
5,50 EUR/osebo
Zbirno mesto
most pred glavnim vhodom

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!