Na vsebino

Skrivni recept cesarjevega kuharja

Cesarjev najljubši kuhar je hudo zbolel, zato je cesar, čeprav s težkim srcem, primoran poiskati drugega. Svojim slom je naročil, naj po vsej deželi razglasijo: »Kdor bo pripravil okusno jed, ki bo hkrati tudi poklon prednikom, bo izbran za novega cesarjevega kuharja!« Njegov kuhar pa mu je moral obljubiti, da ne bo nikomur izdal svojih receptov. Na razpis so se odzvali številni vrhunski kuharji in kuharice, od blizu in daleč. Pripravljali so izbrane jedi z zelo redkimi in dragimi sestavinami, vendar zaman. Cesar je enega za drugim zavračal. Zato se je cesarjev kuhar odločil, da kljub dani obljubi vseeno ne bo le sedel križem rok. Vas zanima, kaj je storil?

Na doživljajski kulinarični delavnici bomo prek različnih izzivov in interaktivnih predmetov spoznavali srednjeveško kuhinjo. Ste vedeli, da se imenuje tudi črna kuhinja? Pa veste zakaj? Številnih jedi, ki jih imamo danes na jedilniku, takrat še niso poznali. Morda veste katere? Skupaj bomo odkrivali tudi številne zanimivosti o prehranjevalnih navadah različnih družbenih slojev, bontonu za mizo in kako so nekdaj skrbeli za higieno. Če bomo uspešno razrešili vse izzive, bomo na koncu odkrili recept, po katerem bomo pripravili jed, kateri se ne more upreti niti sam cesar.

INFORMACIJE O DOŽIVLJAJSKI KULINARIČNI DELAVNICI

Primerno za vrtec, OŠ I. triada, OŠ II. triada
Trajanje 90 minut
Cena 5,50 EUR/osebo
Cena s povratno vozovnico za vzpenjačo
7 EUR/osebo
Lokacija Zmajev brlog

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!