Na vsebino

Tečaj kaligrafije

Kaligrafija ali lepopisje je zavidljiva spretnost, ki so jo v srednjem veku obvladali le redki, a zaradi tega v takratni družbi bolj cenjeni posamezniki. Dandanes se kaligrafi ukvarjajo predvsem s posnemanjem starih pisav, ki dajejo vabilom, čestitkam, priznanjem, naslovom, listinam in raznim okrasnim predmetom poseben čar in lepoto.

Tečaj kaligrafije je namenjen vsem, ki se prvič srečujete s to prečudovito umetnostjo ali že imate nekaj izkušenj na tem področju. Poteka v štirih terminih pod mentorstvom izkušenega grajskega kaligrafa Mira Kneza. Na tečaju boste dobili svoj delovni zvezek, kaligrafsko pero, črnilo in pisne podlage. Po dolgoletni preizkušeni metodi boste spoznali osnove izbrane pisave; naučili se boste osnovnih potez in elementov, malih in velikih črk, številk in ločil ter na koncu naredili svoj prvi kaligrafski izdelek.

Grajski kaligraf Miro Knez ima na področju poučevanja kaligrafskih pisav več kot petnajst let izkušenj. Pri svojem dolgoletnem kaligrafskem delu je sodeloval s številnimi šolami, zgodovinskimi arhivi, delovnimi organizacijami, protokoli, muzeji itd.

 

INFORMACIJE O TEČAJU LEPOPISJA V ŠTIRIH DELIH

Zbirno mesto
most pred glavnim vhodom
Lokacija Zmajev brlog
Primerno za OŠ II. triada, OŠ III. triada, SŠ
Trajanje 4 srečanja po 120 minut
Cena 90,00 EUR/osebo*
Doplačilo za  povratno vozovnico za vzpenjačo 1,50 EUR/osebo*

 

GRAD NA OBISKU

Cena, informacije in prijava 01/ 232 99 94 ali virtualni-grad@ljubljanskigrad.si


*Maksimalno število oseb je 25.

 

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!