Na vsebino

Vodeni ogled po razstavi Za devetimi gorami

Še dandanes zelo veliko ljudi verjame, da so pravljice namenjen le otrokom. Pa je temu res tako? Prvotno so bile pravljice namenjene odraslim in šele kasneje, od 18. stoletja dalje, se je to začelo spreminjati. Kakšne družbene in zgodovinske okoliščine so vplivale na to spremembo? Ob kakšnih priložnostih so si pripovedovali zgodbe nekoč ter ob kakšnih si jih danes? Se je veliko spremenilo? Kdo so najbolj poznani in uveljavljeni pripovedovalci in zapisovalci pripovednega izročila v našem prostoru? Zakaj je za narod tako zelo pomembno, da ga ohranjamo? Na ta in številna druga vprašanja bomo skupaj poiskali odgovore na vodenem ogledu po razstavi, ki smo jo pripravili v sodelovanju s priznano pesnico, pisateljico in pripovedovalko Anjo Štefan.

Prek znanih slovenskih pripovedi in njihovih junakov, kot sta Mojca Pokraculja in Povodni mož, se bomo podali tja daleč, za devetimi gorami, zunaj vsakdanjih okvirov časa in prostora, ter skupaj odkrivali tudi njihovo neprecenljivo sporočilno vrednost, v katero so vtkane večne resnice in modrosti, zaradi katerih so vedno aktualne in zanimive za vse generacije.

INFORMACIJE O VODENEM OGLEDU PO RAZSTAVI ZA DEVETIMI GORAMI: SLOVENSKO PRIPOVEDNO IZROČILO

Opombe V času trajanja razstave od 9. 7. 2020 do 4. 7. 2021
Primerno za OŠ III. triada, SŠ
Trajanje 45 minut
Cena 4 EUR/osebo
Cena s povratno vozovnico za vzpenjačo
5,50 EUR/osebo
Zbirno mesto
most pred glavnim vhodom

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!