Zmaji so izredno skrivnostna bitja, saj je prav zmajeslovje ena izmed najbolj neraziskanih ved. Si lahko predstavljate, kako skrivnostna je šele njihova skrivnost?!

 

Zmajeslovci so odkrili, da v zmajevih jajcih ni mogoče najti le zmajčka, temveč tudi velike skrivnosti. Le kakšno skrivnost varujejo zmaji? Morda je to skrivni zemljevid do starodavnega zaklada? Ali čarobni izrek za nevidnost? Morda pa je skrivnost povezana z naravo, saj so zmaji varuhi narave in največjih skrivnosti sveta? To vprašanje nam že dlje časa ne da miru, zato nam ni preostalo drugega, kot da soorganiziramo Juniorjev likovni ekonatečaj z naslovom Skrivnost zmajevega jajca.

Če si tudi ti velik ljubitelj in poznavalec zmajev, te vabimo, da izdelaš čisto svoje zmajevo jajce po svoji domišljiji ali izkušnjah ter vanj skriješ največjo skrivnost. Najbolj izvirna zmajeva jajca z največjo skrivnostjo bodo nagrajena z zmajskimi nagradami. Več o tem lahko izveš v razpisu natečaja, ki ga v sodelovanju z Ljubljanskim gradom organizira National Geographic Junior.

 

Trajanje natečaja: 1. 2.–31. 3. 2018