Ljubljana in Ljubljanski grad sta neločljivo povezana z zmajem. Pod kapelico za grajskimi zidovi naj bi po legendi še vedno prebival strašen zmaj, ki ga je premagal pogumen vitez Jurij. Ta pa še zdaleč ni edini v mestu!

Le kdo ne pozna mogočnih čuvajev na Zmajskem mostu, ki varujejo prehod čez Ljubljanico? Ali so ti zmaji kako povezani s tistim pod kapelico ali je to morda že povsem druga zgodba? In katera zgodba je povezana z zmajem v mestnem grbu? Da ne omenjamo tistega na pokrovih kanalizacijskih jaškov ter vseh zmajskih kipov … Neverjetno, koliko zmajev in zmajskih zgodb! Ne preseneča, da se je mesta prijel tudi vzdevek »Zmajsko mesto«.
Skupaj se bomo podali na pot odkrivanja in raziskovanja zmajev v prestolnici. Sledili jim bomo vse od Ljubljanskega gradu pa do Slovenskega etnografskega muzeja.

Trajanje: 2 uri

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Cena vstopnice:
– odrasli: 10,00 EUR, 12,00 EUR z vzpenjačo
– dijaki, študenti, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 7,00 EUR, 8,40 EUR z vzpenjačo


Vstopnica vključuje ogled drugih grajskih vsebin in obisk Slovenskega etnografskega muzeja.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Vodeni ogled za organizirane skupine v času trajanja razstave (26. 4. – 18. 11. 2018) izvajamo tudi po predhodni najavi. Dodatne informacije in rezervacije na: virtualni-grad@ljubljanskigrad.si ali +386 1/232 99 94.

 

Za obisk vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

 

Pokrovitelj izobraževalnih programov:

riko-logo.JPG

Nazaj na seznam