Na vsebino

Dogodki na Ljubljanskem gradu

Popolnoma prenovljen srednjeveški grad zagotavlja edinstven ambient za vrsto različnih dogodkov. Stoletja stare stene pripovedujejo grajske zgodbe, burijo domišljijo in so edinstvena kulisa, kjer lahko zaživijo vaše ideje. Pridih sodobnega pa zagotavlja vse, kar potrebujete za izvedbo vrhunskih poslovnih srečanj, porok ali prireditev. Prostor je gostoljuben za majhne skupine kot tudi za velike dogodke do osemsto gostov.

Najem prostora

V prostorih Ljubljanskega gradu so nekoč deželni glavarji prirejali slovesne sprejeme in gostije. Vsak prostor je edinstven, nosi svoje zgodbe in navdihuje nova doživetja. Za večje dogodke se lahko prostore tudi povezuje med seboj.

Organiziranim skupinam in najemnikom prostorov omogočimo podaljšanje obratovanja tirne vzpenjače, če se o tem dogovorimo vsaj tri delovne dni pred načrtovanim dogodkom. Vsako dodatno uro obratovanja lahko naročite ob plačilu 185 EUR ali nakupu 60 povratnih vozovnic za tirno vzpenjačo. Vozovnice se dokupijo po veljavnem ceniku in veljajo šest mesecev od dneva nakupa.

Za organizatorje dogodkov v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom izvajamo tudi avtobusne prevoze.

V primeru, da najemate dvorano za snemanje ali fotografiranje, se vsaka začetna ura fotografiranja oziroma snemanja zaračuna v višini 10 % cene najema dvorane. Znesek je treba poravnati na podlagi izstavljenega predračuna pred najemom dvorane.

11 dvoran

11 dvoran

Vsaka dvorana je posebna in nosi svojo zgodbo

10.000 m2

10.000 m2

Sodobno prenovljenih grajskih soban in zunanjih površin

Do 800 oseb

Do 800 oseb

Skrbno in z veseljem gostimo manjše družbe ali velike dogodke

Grajsko dvorišče

Grajsko dvorišče

Za prireditve na prostem in pod zvezdnim nebom Grajskega griča

Najem tehnične opreme

Za organizacijo dogodkov na Grajskem griču lahko najamete potrebno tehnično opremo. Naše tehnično osebje je na voljo tudi za namestitev in svetovanje pri zasnovi ter izvedbi postavitve prostora.

Osvetlitev

Osvetlitev

Svetlobna oprema dogodkov

Ozvočenje

Ozvočenje

Ozvočenje za dogodke ali koncerte

Scenska oprema

Scenska oprema

Možnost najema scenske opreme po meri

Video oprema

Video oprema

Možnost najema video opreme po meri

Pravila organizatorjem dogodkov

Javni zavod Ljubljanski grad primarno deluje na področju kulture. V skladu s svojim poslanstvom organizira in izvaja kulturne, umetniške, turistične in druge prireditve z namenom oblikovanja celovite kulturne in turistične ponudbe.

praznovanja in zabave

Slavnostne večerje in banketi

Kje drugje pripraviti kraljevsko pogostitev ali večer poln plesa v soju luči!? Naj se vaš dogodek zapiše v zgodovino slavnostnih večerov Grajskega griča.

Več o najemu dvoran
Slavnostne večerje in banketi
Slavnostne večerje in banketi
Teambuildingi in srečanja
Teambuildingi in srečanja

poslovni dogodki

Teambuildingi in srečanja

Prijeten ambient grajskih soban je odlično motivacijsko okolje za izvedbo poslovnega srečanja manjših ali večjih skupin tudi do 200 oseb. Za vso potrebno opremo poskrbimo mi.

Da bi bila izkušnja nepozabna, se odločite še za program grajska doživetja.

Pošlji povpraševanje

DOGODKI ZA POSEBNE PRILOŽNOSTI

Poroke in zaroke

Zaobljube, izrečene med več sto let starim obzidjem v romantičnem grajskem okolju, na vrhu mesta, bodo za par in goste pričarale pravljični dan.

Preberi več
Poroke in zaroke
Poroke in zaroke
Male in velike pogostitve
Male in velike pogostitve

kulinarična doživetja

Male in velike pogostitve

Dve vrhunski ljubljanski restavraciji, restavracija Strelec in Gostilna na Gradu, ter Grajska vinoteka Strelec bodo poskrbeli za užitke s sodobnim pridihom, sladice Grajske kavarne pa bodo poskrbele za sladke spomine.

Grajska kulinarika
Stanovska dvorana s svečano postavitvijo za večerjo. Foto: Žiga Intihar

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali pri zasnovi in izvedbi vašega dogodka.

 

Kaja Jablanovec

Strokovna sodelavka za trženje

041 713 167

kaja.jablanovec@ljubljanskigrad.si

Saša Štefe

Strokovna sodelavka za trženje

01 306 42 16

051 624 136

sasa.stefe@ljubljanskigrad.si

NA GRADU VEDNO DOGAJA

NA GRADU VEDNO DOGAJA

Meni je zelo všeč, da se pri nas vedno kaj dogaja. Uživam v glasbenih, filmskih, družabnih in izobraževalnih dogodkih, ker imam takrat veliko družbe. Se že veselim, da se vidimo.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!