Na vsebino

Najlepši dan na Ljubljanskem gradu

Naj bo poletno sonce visoko na nebu ali pa naj se snežinke igrajo nad mestom – naš grad je kot romantičen mozaik različnih prizorišč, da se izreče čarobni »da«. Pomagali vam bomo izbrati, svetovali bomo pri organizaciji in če boste želeli, vam bomo v našem čudovitem okolju organizirali tudi poročno slavje, da se bo plesalo in dobro jedlo do jutra.

Poročni obredi in slavja

Naj se vaša poročna pravljica v celoti zgodi na Ljubljanskem gradu. Vodili vas bomo skozi dan, da bo vse teklo kot mora in boste lahko samo uživali. Pomagali vam bomo organizirati vse potrebno za obred, naj bo civilni ali cerkveni v grajski kapeli. V našem čudovitem okolju vam bomo organizirali tudi poročno slavje z izbranimi kulinaričnimi okusi po vaših željah.

Ljubljanski grad je že desetletja med najbolj priljubljenimi lokacijami za sklepanje zakonskih in partnerskih zvez. Ob prelepih dvoranah za poročni obred in slavje, kapeli sv. Jurija iz 15. stoletja za sklenitev cerkvenega poročnega obreda in grajski kulinariki kot na dlani ponuja vse na enem mestu. Naj se vajina zgodba začne pisati na prizorišču, kjer si preteklost podaja roko s prihodnostjo.

Intimne ali velike poroke

Intimne ali velike poroke

Dogodek po meri kot ste si ga zamislili

Poročna slavja

Poročna slavja

Grajske dvorane v soju luči in za ples do jutra

Civilni in cerkveni obredi

Civilni in cerkveni obredi

V grajskih dvoranah ali na prostem

Vse prepustite nam

Vse prepustite nam

Če želite poskrbimo za zasnovo celotne dogodka

Poročni obredi znotraj uradnih poročnih prostorov
Poročni obredi znotraj uradnih poročnih prostorov

CIVILNI OBREDI

Poročni obredi znotraj uradnih poročnih prostorov

Na Ljubljanskem gradu sta za uradna poročna prostora izbrana Bela ali Modra dvorana. Moderno prenovljeni dvorani sta vključeni v zgodovinsko okolje gradu, s pogledom na Grajsko dvorišče, kar daje poročnemu obredu prijeten pridih preteklosti.

VEČ

CIVILNI OBREDI

Dvorane za nepozaben obred

V kolikor bi želeli svoj  usodni »da« izreči v drugih termin in lokacijah, kot so določene za uradni prostor, lahko izbirate tudi med drugimi privlačnimi prostori na Ljubljanskem gradu. Poročite se lahko v grajskih dvoranah ali na prostem. Pripravili vam bomo čarobni obred.

Spoznaj prostore
Dvorane za nepozaben obred
Dvorane za nepozaben obred
Očarljiva grajska kapela
Očarljiva grajska kapela

CERKVENI OBREDI

Očarljiva grajska kapela

Poročni obred v edinstveni kapeli sv. Jurija je nekaj posebnega. Doživite pravo grajsko poročno pravljico, ki bo očarala tako mladoporočenca kot svate.

Spoznaj kapelo

PROSTORI IN DVORANE

Grajske dvorane za slavje do jutra

Ob prelepih dvoranah za poročni obred in slavje, kapeli sv. Jurija iz 15. stoletja za sklenitev cerkvenega poročnega obreda in grajski kulinariki Ljubljanski grad kot na dlani ponuja vse na enem mestu.

NAJEMI DVORANO
Grajske dvorane za slavje do jutra
Grajske dvorane za slavje do jutra
Grajske dobrote in pregrešne sladice
Grajske dobrote in pregrešne sladice

kulinarika

Grajske dobrote in pregrešne sladice

Pravo grajsko slavje spremlja tudi pregrešna grajska pojedina. Poskrbeli bomo za mize polne domačih dobrot po izbiri. Ste že izbrali okus poročne torte? 

Grajska kulinarika

fotografija

Čarobna fotokulisa nad mestom

Če vaš poročni obred ne bo potekal na gradu, se lahko odločite samo za fotografiranje s prekrasno grajsko kuliso. Da bomo lahko poiskali pravi čas in prostor za vas, nas prosimo kontaktirajte za pridobitev soglasja. 

KONTAKTIRAJTE NAS
Čarobna fotokulisa nad mestom
Čarobna fotokulisa nad mestom
Mladoporočenca na Grajskem dvorišču, pred Peterokotnim stolpom. Foto: arhiv LG

ZAROKA NAD MESTOM

Zaročite se na Ljubljanskem gradu

Ljubljanski grad je popolno okolje, da ustvarite nepozaben spomin in naredite vtis na svojega partnerja. Zaupajte nam, kaj vašega partnerja oziroma partnerko veseli ter kakšne so vajine skupne želje, saj bo to zagotovo prva in edina tema pogovora s prijatelji še dolgo potem. Da vam bo lažje, smo pripravili nekaj zamisli, ki vam jih bomo pomagali uresničiti. Dobrodošle so tudi vaše ideje in želje, saj si prizadevamo pripraviti popoln dogodek. 

Preveri ponudbo
Zaročite se na Ljubljanskem gradu
Zaročite se na Ljubljanskem gradu

Pri vseh paketih ponujamo možnost najema glasbenikov, ki bodo odigrali vajino najljubšo skladbo.

Zgodba para:

"Že od začetka najinega razmerja sem vedel, da bom Jasmino na Ljubljanskem gradu nekega dne zaprosil za roko. Zakaj? Ker je to njen najljubši del mesta. Moram priznati tudi sam, da skriva nekaj pravljičnega in posebnega.

Kje bo potekal civilni del najine poroke, nisva prav dolgo razmišljala. Strinjala sva se, da bo Bela dvorana na Ljubljanskem gradu popolna za izvedbo dogodka. Pridih grajskih zidov in eleganca Bele dvorane ustvarjajo popolno pravljično vzdušje za vsako nevesto, ki se bo na svoj poročni dan počutila kot iz pravljice. Spomini na zaroko na Razglednem stolpu in poroko v Beli dvorani nama vedno znova narišejo nasmeh na obraz ter obudijo nešteto prelepih občutkov, ki so bili enkratni. Ob pogledu na Ljubljanski grad naju še vedno preplavijo topla čustva polna ljubezni. Kot vsak par imava svojo pravo pravljico Od zaroke do poroke na Ljubljanskem gradu, ki jo bova z veseljem pripovedovala bodočim generacijam."

Jasmina & Haris

 

Zaroka je začetek vajine skupne zgodbe. Vabimo vas, da se v roku enega leta odločite za naslednji korak, sklenitev zakonske/partnerske zveze na Ljubljanskem gradu. Ob tem vas čaka 10-odstotni popust pri najemu ene izmed dvoran.

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali pri zasnovi in izvedbi vašega dogodka.

Jasmina Pinoza, mag.

Strokovna sodelavka za trženje

01 306 42 39

031 715 242

jasmina.pinoza@ljubljanskigrad.si

Ljubljanski grad je spomenik kulturnega pomena, zato prinašanje in strežba hrane ter pijače na območju Ljubljanskega gradu, Grajskega parka in parkirišča nista dovoljena. Riža in konfetov ni dovoljeno metati, dovoljeni so milni mehurčki. V kolikor želite zunanje površine Ljubljanskega gradu uporabiti za poročno snemanje ali fotografiranje, poročni obred pa ne poteka na Ljubljanskem gradu, morate vnaprej pridobiti soglasje javnega zavoda Ljubljanski grad in poravnati znesek v višini 300 €. DDV ni vključen v ceno.

DARILO JE LEPA GESTA

DARILO JE LEPA GESTA

V Grajski trgovini najdete veliko lepih daril in spominkov z mojo krasno podobo. Res so lepi, čisto objektiven sem.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!