Na vsebino

Sklepanje zakonske/partnerske zveze znotraj uradnih poročnih prostorov

Na Ljubljanskem gradu sta za uradna poročna prostora izbrana Bela in Modra dvorana. Moderno prenovljeni dvorani sta vključeni v zgodovinsko okolje gradu, s pogledom na Grajsko dvorišče, kar daje poročnemu obredu prijeten pridih preteklosti.

Slika 1 civilne poroke

Bodoča zakonca se prijavita za sklenitev zakonske/partnerske zveze na Upravni enoti Ljubljana, Oddelku za okenca in krajevne urade, na Tobačni ulici 5 (vhod iz Bleiweisove ulice), kjer dobita podrobnejše informacije o sklenitvi zakonske/partnerske zveze in o prostih terminih za sklenitev zakonske/partnerske zveze.

Podrobnejše informacije lahko dobita na telefonski številki 01 306 32 10; termin za prijavo pa na telefonski številki 01 828 16 90.

Uradne ure za prijavo so:

PON, TOR, ČET 
8.00 - 18.00
SRE 
8.00 - 19.00
PET 
8.00 - 14.00
slika 2 civilne poroke

Za sklenitev zakonske/partnerske zveze na območju Upravne enote Ljubljana so določeni uradni prostori na Ljubljanskem gradu (BELA in MODRA dvorana) kjer se zakonske/partnerske zveze sklepajo ob četrtkih, petkih in sobotah.

Možnost pogostitve v Grajski kavarni

Vsem poročnim parom, ki se odločijo za civilni obred v eni od poročnih dvoran Ljubljanskega gradu, v Grajski kavarni ponujajo možnost krajše poročne pogostitve po poročnem obredu.
Čas trajanje pogostitve je 40 minut.

Da bo odločitev lažja, so v hiši kulinarike Jezeršek za vas pripravili poseben poročni paket, ki na osebo vsebuje:

  • 0,1 l penine
  • 1 bandeljc polnjen s kranjsko klobaso ali ajdovo kašo
  • 1 čokoladno pralino


Celotno ponudbo si lahko ogledate tukaj.

Za rezervacijo pokličite na 01 361 94 10 ali pišite na katka@jezersek.si