Na vsebino

Sklepanje zakonske zveze znotraj uradnih poročnih prostorov

Na Ljubljanskem gradu sta za uradna poročna prostora izbrana Bela in Modra dvorana. Moderno prenovljeni dvorani sta vključeni v zgodovinsko okolje gradu, s pogledom na Grajsko dvorišče, kar daje poročnemu obredu prijeten pridih preteklosti.

Slika 1 civilne poroke

Bodoča zakonca se prijavita za sklenitev zakonske zveze na Upravni enoti Ljubljana, Oddelku za okenca in krajevne urade, na Tobačni ulici 5 (vhod iz Bleiweisove ulice), kjer dobita podrobnejše informacije o sklenitvi zakonske zveze in o prostih terminih za sklenitev zakonske zveze.

Podrobnejše informacije lahko dobita na telefonski številki 01 306 32 10; termin za prijavo pa na telefonski številki 01 828 16 90.

Uradne ure za prijavo so:

PON, TOR, ČET 
8.00 - 18.00
SRE 
8.00 - 19.00
PET 
8.00 - 14.00
slika 2 civilne poroke

Za sklenitev zakonske zveze na območju Upravne enote Ljubljana so določeni uradni prostori na Ljubljanskem gradu (BELA in MODRA dvorana) kjer se zakonske zveze sklepajo ob četrtkih, petkih in sobotah.

Možnost pogostitve

Vsem poročnim parom, ki se odločijo za civilni obred v eni od poročnih dvoran Ljubljanskega gradu, v Gostilni na gradu ponujajo možnost krajše poročne pogostitve po poročnem obredu.
Čas trajanje pogostitve je 40 minut.

Da bo odločitev lažja, so v hiši kulinarike Jezeršek za vas pripravili poseben poročni paket, ki na osebo vsebuje:

  • 0,1 l penine
  • 1 bandeljc polnjen s kranjsko klobaso ali ajdovo kašo
  • 1 čokoladno pralino


Celotno ponudbo si lahko ogledate tukaj.

Za rezervacijo pokličite na 01 361 94 10 ali pišite na katka@jezersek.si