Novice

Izberi leto

Hostel Celica je 16. marca zaprl vrata za popotnike in jih kmalu za tem odprl za zdravstveno osebje UKC Ljubljana, ki ga je z včerajšnjim dnem zapustilo. Z današnjim dnem je Celica tako ponovno odprta in ponuja namestitveno ter del gostinske dejavnosti.

Veseli nas, da smo lahko z današnjim dnem odprli našo prvo razstavo po ponovnem odprtju gradu z naslovom Vlastja Simončič: Iskanje človeka.

Pot k dolgoročnemu sodelovanju z zavodom Godibodi smo nakazali že v letu 2017, leto kasneje je festival že v celoti odmeval na gradu.

Friderik, grajska podgana, je pripravil že svojo drugo Facebook nagradno igro.

V soboto, 16. maja 2020, se bo na Ljubljanski grad spet mogoče povzpeti s tirno vzpenjačo, ki smo jo zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa zaustavili 12. marca 2020.

Mineva 115 let, odkar je grad v mestni lasti. Počastitev obletnice brez tradicionalnih grajskih dni, zato pa z dnevoma odprtih vrat ta vikend.

Se sprašujete, kako otrokom popestriti poletne dni? Naj preživijo nepozabne počitnice na Ljubljanskem gradu.

Odpiralni in obratovalni časi gradu.

Po 51 dneh zaprtja, bo v ponedeljek, 4. maja 2020, svoja vrata znova odprl Ljubljanski grad ter vse njegove stalne muzejske postavitve in grajska trgovina, kakor tudi vrtovi gostinskih lokalov v domeni najemnikov. Vzpenjača še ne obratuje. Prav tako bo od ponedeljka mogoče ob pijači in prigrizkih posedeti na letnem vrtu Hostla Celica, s katerim upravlja Javni zavod Ljubljanski grad.

Vas zanima, kateremu vitezu je naš Friderik, grajska podgana, pravil "smrdljivi vitez"?