Novice

Izberi leto

Deveti rojstni dan

01. apr 2020

V kolikor bi bil grad danes odprt, bi praznovali deveti rojstni dan od pravno-formalnega začetka delovanja samostojnega Javnega zavoda Ljubljanski grad, ki deluje v okviru Mestne občine Ljubljana.

Razmere zaradi širjenja novega korona virusa so nas pred manj kot dvema tednoma prisilile k zaprtju Ljubljanskega gradu in Hostla Celica. Sprva smo odpovedali vse kulturno-umetniške dogodke do konca marca, zdaj pa odpovedujemo prireditve tudi za april.

Letos v precej drugačnih okoliščinah, pa kljub temu: narava se prebuja in prvi rez v vinogradu je bilo treba opraviti še pred napovedanimi nižjimi temperaturami.

Tudi Hostel Celica, s katerim upravlja naš javni zavod, je pred poldrugim tednom zaprl vrata za popotnike in dnevne obiskovalce kosil.

Z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa bo Ljubljanski grad od jutri, 14. marca 2020, do nadaljnjega zaprt; od včeraj ne obratuje tirna vzpenjača.
Hostel Celica, katerega upravitelj je Javni zavod Ljubljanski grad, svoja vrata do nadaljnjega zapira v ponedeljek, 16. marca 2020.

Ljubljanski grad ostaja odprt, vzpenjača do nadaljnjega ne obratuje, omejili smo število obiskovalcev v razstavnih prostorih ter odpovedali prireditve v zaprtih prostorih in vodene oglede za skupine.

Obiskovalce prireditev obveščamo, da smo na podlagi vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa naše prireditve oz. dogodke v zaprtih prostorih do nadaljnjega odpovedali, oziroma jih bomo poskušali nadomestiti v kasnejših terminih, o katerih bomo obveščali sproti.

Friderik, najbolj ljubek prebivalec Ljubljanskega gradu, se te dni bolj potika po mestu.

Ljubljanski grad ima osveženo podobo svoje spletne strani.

Bojan Bensa v Galeriji "S" razstavlja izbor slikarskih del vse od leta 1983 pa do svojih zadnjih slik, ki so nastale v obdobju, ko se je umetnik pripravljal na svojo najobsežnejšo razstavo v Ljubljani.