Novice

Izberi leto

Z veseljem sporočamo, da je analiza rezultatov prve slovenske celovite ankete o ključnih vidikih za obiskovanje kulturnih dogodkov po delni sprostitvi ukrepov za preprečevanje širitve virusa COVID-19 zaključena. Anketa je potekala med 10. in 28. junijem 2020, analiza pa temelji na odgovorih 2207 respondentov.

Kongresni urad Slovenije je v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pripravil standarde “Varno in zdravo na dogodke”.

Modrosti o grajski trti in vinu smo poimenovali novo turistično doživetje Ljubljanskega gradu. Gre za interaktivni sprehod z mobilno aplikacijo, namenjeno pa je ljubiteljem vina, zgodovine in sprehodov v naravi.

Z otvoritvenim filmom Jadralke se je sinoči pod zvezdnim nebom Grajskega dvorišča začel letošnji Film pod zvezdami.

Od danes naprej vas na najboljšo kavo nad mestom, v Grajsko kavarno, vabi ekipa podjetja Jezeršek.

Prvi gostje novega gastronomskega produkta – Večerja v Grajskem vinogradu, so bili sinoči navdušeni nad ambientom in okusi, ki jih je ustvaril chef Igor Jagodic s svojo ekipo.

Film pod zvezdami, ki ga že deseto leto pripravljamo v soorganizaciji s Kinodvorom, bo med 16. julijem in 8. avgustom postregel z najbolj odmevnimi filmi pretekle kinematografske sezone, program pa smo, kot vsako leto, prepletli tudi s svežimi predpremiernimi naslovi in posebnimi projekcijami.

Danes za obiskovalce Ljubljanskega gradu odpiramo letošnjo osrednjo tematsko razstavo z naslovom Za devetimi gorami. Razstava bo na ogled v grajskih Kazematah vse do 23. maja prihodnje leto.

Najslavnejši prebivalec gradu zdaj tudi kot maskota.

Prvi teden počitniškega varstva otroci na Gradu spoznavajo čas vitezov in se preizkušajo v številnih viteških veščinah.