Na vsebino

Novice

Izberi leto

Na osrednji turistični točki v mestu – Ljubljanskem gradu je preteklo leto minilo v znamenju desetletnice delovanja samostojnega javnega zavoda ter povečanju števila obiskovalcev in izvedenih dogodkov v primerjavi z letom poprej, četudi še vedno močno v primežu epidemije.

Ljubljanski grad in Hostel Celica v letu 2021

Z začetkom letošnjega leta sta naši Modra in Bela dvorana ponovno postali uradna lokacija za sklepanje zakonskih in partnerskih zvez.

Ljubljanski grad kot redna lokacija za sklepanje zakonskih/partnerskih zvez

V preteklem tednu smo na Ljubljanskem gradu s predstavo in pozdravom dedka Mraza najprej presenetili otroke zaposlenih, nato pa so nas obiskali še otroci iz Društva Junaki tretjega nadstropja.

Iskrice v otroških očeh

V sredo, 15. decembra, bo Mestna občina Ljubljana, zaradi zagotavljanja varnosti začela posek oslabelega drevja na Grajskem griču.

Sanitarna sečnja na Grajskem griču

Ob trasi tirne vzpenjače na Ljubljanski grad poteka srednjeveško mestno obzidje. Z nedavno obnovo smo obstoječe ostaline sanirali in zaščitili pred nadaljnjim propadanjem.

Obnovljeno srednjeveško mestno obzidje

Zaradi bolezni v ansamblu ta konec tedna odpadeta lutkovni predstavi Friderik, grajska podgana, 11. 12. in 12. 12. 2021. Odpadli predstavi smo za vas nadomestili z novima terminoma v prihodnjem tednu.

Ta konec tedna odpovedani lutkovni predstavi

Čas je za obdarovanje

30. nov 2021

Naš ljubek in dobrodušen grajski kronist Friderik, ki že več kot petsto let domuje na Ljubljanskem gradu, se je pražnje odel! V svoji trgovini pa je pripravil praznično linijo izdelkov.

Čas je za obdarovanje

Ta veseli dan kulture

25. nov 2021

Rojstnega dneva največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna se bomo spomnili tudi na Ljubljanskem gradu in 3. decembra, na Ta veseli dan kulture, na široko odprli grajska vrata.

Ta veseli dan kulture

Zaradi trenutno veljavnih vladnih ukrepov smo decembrske koncertne večere preselili iz Skalne v Hribarjevo dvorano.

Jazz Club Ljubljanski grad decembra v Hribarjevi dvorani

Na podlagi novo sprejetih vladnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa covid-19, smo nekatere dogodke, ki so bili predvideni v naslednjih tednih, prestavili na kasnejše datume.

Prestavljenih nekaj kulturno-umetniških vsebin