Na vsebino

Novice

Izberi leto

Župan Zoran Janković je včeraj podelil Spominske znake Vlade RS za požrtvovalnost v boju proti COVID 19. Prejeli so jih posamezniki in skupine, ki so v okviru Mestne občine Ljubljana nesebično pomagali pri preprečevanju širjenja epidemije v spomladanskem obdobju; med njimi tudi Hostel Celica.

Državno odlikovanje za Hostel Celica s katerim upravlja Ljubljanski grad

Na podlagi novo sprejetega odloka Vlade RS grajske vsebine z jutrišnjim dnem ponovno zapirajo svoja vrata; prav tako ne obratuje tirna vzpenjača. Ob upoštevanju vseh priporočil, ki veljajo za omejitev širjenja korona virusa, se lahko sprehodite po še vedno praznično razsvetljenem Grajskem dvorišču; vsak dan med 10. in 18. uro.

Grajske vsebine ponovno začasno zaprte – mogoč dostop na Grajsko dvorišče

Naš Friderik, grajska podgana je včeraj obiskal Junake 3. nadstropja, tokrat malo drugače...

Friderik na virtualnem obisku pri Junakih 3. nadstropja

Leto, ki se izteka, je zagotovo posebno. Epidemija je spremenila naš vsakdan, navade, razvade, pregnala objeme … Odpira tudi marsikatero vprašanje, npr. kako dolgo bo še trajala, kako bomo živeli po njej …

Praznično voščilo z Ljubljanskega gradu

Med 23. decembrom 2020 in 2. februarjem 2021 bodo v kapeli sv. Jurija na ogled lesene jaslične figure v naravni velikosti.

Jaslice v Grajski kapeli

Na podlagi sprostitvenih ukrepov Vlade RS Ljubljanski grad ponovno odpira svoja vrata v soboto, 19. decembra 2020. Grad bo odprt med 10. in 18. uro.

Ljubljanski grad ponovno odprt v prazničnih dneh

Sodelavci Kmetijskega inštituta Slovenije so v novembru pridno napolnili nekaj manj kot devetsto steklenic rdečegrajca in belpina iz Grajskega vinograda (letnik 2019). Bi ga želeli poskusiti tudi vi?

Ko se napolni grajska vinska klet ...

Naprej v preteklost

07. dec 2020

V tem tednu se ponovno pridružujemo projektu Naprej v preteklost, ki ga pripravlja Skupnost muzejev Slovenije.

Naprej v preteklost

Ob iztekajočem se letu in v napoved prihodnjega, ko bo Slovenija nosila naziv evropska gastronomska regija 2021, predstavljamo prav posebno kuharsko knjigo z naslovom Jedi časov – časi jedi.

Ko zadiši iz Grajske kuhinje …

Zaradi enomesečnega podaljšanja razglašene epidemije, tudi v decembru še ne bodo mogoči dogodki na Gradu.

Tudi decembra še brez kulturno-umetniških dogodkov