Na vsebino

Novice

Izberi leto

V tem tednu je svoja vrata znova odprla tudi grajska trgovina Friderik, najdete jo takoj za vhodom na grad.

Grajska trgovina Friderik ponovno odprta

Čeprav bi se s svojimi obiskovalci že silno radi videli »v živo«, na dogodkih v grajskih dvoranah, pa se bomo morali tudi v marcu še srečevati posredno, na način »z našega odra v vaše domove«.

Kulturno-umetniške vsebine v marcu selimo na Tretji oder

V kolikor načrtujete obisk Ljubljane in Ljubljanskega gradu, bo prihodnji teden na gradu poleg že znanih vsebin kar nekaj novosti. Pa jih spoznajmo.

V počitniškem tednu na Ljubljanskem gradu dodatne vsebine

Vabimo vas, da se nam ob tej priložnosti pridružite na brezplačnem vodenem ogledu Ljubljanskega gradu na spletu.

21. februar – mednarodni dan turističnih vodnikov

Od včeraj si je na Ljubljanskem gradu mogoče ogledati razstavo izbora del članov Društva likovnih umetnikov Ljubljana, ki nosi naslov Hedonizem.

Hedonizem 2020-2021 - v Galeriji »S« na ogled nova razstava

Dnevi, ki so pred nami, ne prinašajo le okusa po pustnih krofih in valentinovih medenjakih, pač pa tudi sončne dni, zato vas vabimo na sprehod na Grajski grič.

Pustno-valentinov konec tedna

Vabimo vas, da 8. februar, dan spomina na največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna, preživite v naši družbi.

Prešernov dan na Ljubljanskem gradu

Na Ljubljanskem gradu smo v februarju, ko praznujemo slovenski kulturni praznik, pripravili niz brezplačnih dogodkov, ki jih boste lahko spremljali v neposrednih spletnih prenosih in v njih uživali tudi doma.

Grajski kulturni februar na spletu

Po rekordnem letu 2019 na področju turističnih in kulturno-umetniških dejavnosti Javnega zavoda Ljubljanski grad – tako na gradu kot v Hostlu Celica – v letu 2020 pričakovani rezultati, ki so v turizmu in kulturi posledica pandemije novega koronavirusa.

Po obetavnem začetku lanskega leta pričakovani rezultati ob zaključku

Vnovično odprtje muzejev in galerij je omogočilo, da smo v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu na ogled postavili letošnjo prvo razstavo.

Živi seznam Marije Prelog na ogled v Peterokotnem stolpu