Na vsebino

Novice

Izberi leto

Z včerajšnjo otvoritvijo se Gostilna na Gradu, ki je sinonim za izvrstno kulinariko pod taktirko Jezerškovih, predstavlja v novi preobleki.

Novo doživetje okusov in ambienta

Ponosni na naš novi produkt, tridnevno romantično doživetje, ki vključuje edinstveno ponudbo Ljubljanskega gradu, namestitve v našem studiu Na Stolbi ter spoznavanje in okušanje grajske vinske zgodbe v povezavi s slovensko kulinariko.

Mestni oddih med grajskimi zidovi in trtami

Aprila 2014 smo obiskovalce prvič povabili k raziskovanju pestre grajske zgodovine na nekoliko drugačen način – na doživljajski vodeni ogled z naslovom Časovni stroj. Po desetih letih je Časovni stroj še vedno najbolj priljubljena grajska ponudba te vrste. Praznujte z nami in se udeležite brezplačnega vodstva.

Grajski časovni stroj se vrti že deset let

Začetek pomladi prinaša rez vinske trte, ki spada med prvo zimsko-pomladno ročno delo v našem vinogradu.

Rez vinske trte v Grajskem vinogradu

Od danes naprej je obiskovalcem na voljo vsebinsko in tehnično posodobljen Virtualni grad, ki se nahaja pod Razglednim stolpom.

Prenovili smo Virtualni grad

Sreča in veselje na fotografijah Marjana Cigliča je naslov razstave, ki smo jo ob avtorjevi 100. obletnici rojstva sinoči odprli v Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu.

Naj vam izbrane fotografije Marjana Cigliča narišejo nasmeh na obraz

Med februarjem in aprilom 2024 bodo na Ljubljanskem gradu in tirni vzpenjači potekala obnovitvena in nujno potrebna dela. Obiskovalce prosimo za razumevanje, upoštevanje varnostnih navodil in potrpežljivost.

Vzdrževalna in obnovitvena dela

Nedavno prenovljeni zadnji prostor na Gradu – Kazemate omogočajo izvedbo različnih kulturno-umetniških dogodkov; prvega smo pripravili sinoči z odprtjem razstave Mizoginija.

V prenovljenih Kazematah razstavlja Silvan Omerzu

Ob osrednjem kulturnem prazniku na Ljubljanskem gradu pripravljamo pester
kulturni program z brezplačnimi vodenimi ogledi za otroke in odrasle.

Prešernov dan na Ljubljanskem gradu

Med 12. februarjem in 14. marcem 2024 bosta potekali vsebinska in tehnična posodobitev Virtualnega gradu. Zato v tem času projekcija filma v Virtualnem gradu ne bo na voljo.

Prenova Virtualnega gradu