Novice

Izberi leto

Skupina Laibach, ki letos praznuje 40-letnico svojega delovanja, bo jubilej počastila tudi s premiernim nastopom na Ljubljanskem gradu.

Fotografi Dela in Slovenskih novic nam na posnetkih, ki dokumentirajo čas od začetka marca, ko so se zaprle prve državne meje, do postopnega vračanja v življenje, nastavljajo ogledalo nove normalnosti.

Slovenski muzeji in galerije smo se v času epidemije koronavirusa (COVID-19) soočili s številnimi izzivi in težkimi odločitvami. Muzejske in galerijske dejavnosti smo delno preselili na splet, a naše osnovno poslanstvo še naprej ostaja oseben stik obiskovalca z dediščino.

Panč letos bo

11. avg 2020

Panč, poletni festival stand-up komedije, že 13. po vrsti, bo tudi letos avgusta na Ljubljanskem gradu.

Z razprodano projekcijo, Vikendovo predpremiero filma Pod belimi pečinami, smo skupaj s Kinodvorom sinoči sklenili letošnji Film pod zvezdami.

Z veseljem sporočamo, da je analiza rezultatov prve slovenske celovite ankete o ključnih vidikih za obiskovanje kulturnih dogodkov po delni sprostitvi ukrepov za preprečevanje širitve virusa COVID-19 zaključena. Anketa je potekala med 10. in 28. junijem 2020, analiza pa temelji na odgovorih 2207 respondentov.

Kongresni urad Slovenije je v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pripravil standarde “Varno in zdravo na dogodke”.

Modrosti o grajski trti in vinu smo poimenovali novo turistično doživetje Ljubljanskega gradu. Gre za interaktivni sprehod z mobilno aplikacijo, namenjeno pa je ljubiteljem vina, zgodovine in sprehodov v naravi.

Z otvoritvenim filmom Jadralke se je sinoči pod zvezdnim nebom Grajskega dvorišča začel letošnji Film pod zvezdami.

Od danes naprej vas na najboljšo kavo nad mestom, v Grajsko kavarno, vabi ekipa podjetja Jezeršek.