Na vsebino

Novice

Izberi leto

Vzpenjača, ki je bila ponovno zaustavljena 1. aprila 2021 na podlagi takrat sprejetih vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije, od danes, 19. aprila, dalje ponovno obratuje.

Tirna vzpenjača na grad obratuje

Na podlagi sprostitvenih ukrepov Vlade RS se z današnjim dnem ponovno odpira Ljubljanski grad in njegove vsebine, tudi trgovina Friderik. Grad bo odprt med 10. in 18. uro; tirna vzpenjača še ne obratuje.

Ljubljanski grad in njegove vsebine ponovno odprti

Po tem, ko je naša ljubka podgana Friderik, na lanskem SOF-u prejel zlato in srebrno nagrado, je zablestel še na letošnjem Netku. Prislužil si je prvo nagrado v kategoriji Naj spletna trgovina ter med vsemi projekti, ki so bili uvrščeni v finale, zmagal tudi prek Facebook glasovanja "Glas ljudstva".

Friderik zmagovalec Naj spletne trgovine tekmovanja Netko 2021

Deset let spominov

01. apr 2021

Danes Javni zavod Ljubljanski grad praznuje deseti rojstni dan, ki ga zaradi novih vladnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa covid-19 sicer ne moremo praznovati skupaj, saj so grajska vrata od danes naprej ponovno zaprta.

Deset let spominov

Na podlagi novo sprejetih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa covid-19 bo Ljubljanski grad od jutri, 1. aprila 2021, do nadaljnjega zaprt. Prav tako ne bo obratovala vzpenjača na Ljubljanski grad.

Ljubljanski grad ponovno zapira svoja vrata

Vzpenjača, ki je bila ustavljena 24. oktobra lani na podlagi takrat sprejetih vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije, bo danes, 22. marca, ponovno začela obratovati.

Na grad se je ponovno mogoče povzpeti s tirno vzpenjačo

Naprej v preteklost

19. mar 2021

V prihajajočem tednu se ponovno pridružujemo projektu Naprej v preteklost, ki ga pripravlja Skupnost muzejev Slovenije.

Naprej v preteklost

Na Ljubljanskem gradu spoštujemo tradicijo in praznike, zato smo ob bližajoči se veliki noči, pripravili poseben paket, blagoslov jedi in prenos velikonočne maše iz grajske kapele.

Že diši po velikonočnih dobrotah

Ljubljanski potniški promet in Ljubljanski grad vabita na ogled mesta s turističnim vlakcem Urbanom ter postanek na gradu, kjer lahko odkrijete najlepši pogled na mesto ali pa raziskujete bogato grajsko zgodovino.

Z električnim vlakcem Urbanom na odkrivanje grajske zgodovine

Za gregorjevo, slovenski praznik zaljubljencev, smo skupaj z restavracijo Strelec in vrhunskim kuharskim mojstrom Igorjem Jagodicem pripravili kulinariko, začinjeno z nepozabnim virtualnim doživetjem, ki se je v objemu grajskih zidov ne bi branila niti sam cesar in cesarica.

Romantična večerja po grajsko – nov kulinarični produkt