Novice

Izberi leto

Bojan Bensa v Galeriji "S" razstavlja izbor slikarskih del vse od leta 1983 pa do svojih zadnjih slik, ki so nastale v obdobju, ko se je umetnik pripravljal na svojo najobsežnejšo razstavo v Ljubljani.

V nedeljo, 9. 2. 2020, se je zaključila osrednja razstava leta 2019, Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na Slovenskem.

Včeraj, v poznih popoldanskih urah, smo odprli razstavo Nine Koželj: Ostani tako dolgo, kot želiš.

Števci prehodov so lani zabeležili 1.336.190 obiskovalcev Ljubljanskega gradu. Tirna vzpenjača je prepeljala 590.128 potnikov, 5. aprila 2019 pa že štirimilijontega potnika od začetka obratovanja (konec leta 2006). V grajskih prostorih je bilo kar 610 različnih dogodkov.

Upravni odbor Prešernovega sklada je razglasil letošnje prejemnike najvišjih nagrad za dosežke na področju umetnosti. Za razstavo Vzporedni svetovi Alana Hranitelja bo nagrado Prešernovega sklada prejel mednarodno uveljavljeni kostumograf.

Decembrski praznični dnevi so za nami, tako da grajsko življenje z januarjem, februarjem in marcem vstopa v spremenjen obratovalni čas gradu.

Z današnjim dnem so odprte prijave na interaktivni vodeni ogled v sklopu 12. festivala Bobri.

Ljubljanski grad razpisuje izobraževalni tečaj za vodnike po naši najbolj obiskani turistični točki. Po uspešno opravljenem izpitu jim bomo podelili licenco za vodenje.

Z odločnimi koraki vstopamo v novo leto z novim kulturnim programom.

V soju praznične okrasitve Grajskega dvorišča bo v soboto na pročelju Stanovske dvorane zaživela prav posebna zgodba o zmaju, varuhu mesta Ljubljana, ki se je spopadel z vitezom Jurijem in izginil v podzemlje.