Na vsebino

Novice

Izberi leto

Od danes naprej je obiskovalcem na voljo vsebinsko in tehnično posodobljen Virtualni grad, ki se nahaja pod Razglednim stolpom.

Prenovili smo Virtualni grad

Sreča in veselje na fotografijah Marjana Cigliča je naslov razstave, ki smo jo ob avtorjevi 100. obletnici rojstva sinoči odprli v Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu.

Naj vam izbrane fotografije Marjana Cigliča narišejo nasmeh na obraz

Med februarjem in aprilom 2024 bodo na Ljubljanskem gradu in tirni vzpenjači potekala obnovitvena in nujno potrebna dela. Obiskovalce prosimo za razumevanje, upoštevanje varnostnih navodil in potrpežljivost.

Vzdrževalna in obnovitvena dela

Nedavno prenovljeni zadnji prostor na Gradu – Kazemate omogočajo izvedbo različnih kulturno-umetniških dogodkov; prvega smo pripravili sinoči z odprtjem razstave Mizoginija.

V prenovljenih Kazematah razstavlja Silvan Omerzu

Ob osrednjem kulturnem prazniku na Ljubljanskem gradu pripravljamo pester
kulturni program z brezplačnimi vodenimi ogledi za otroke in odrasle.

Prešernov dan na Ljubljanskem gradu

Med 12. februarjem in 14. marcem 2024 bosta potekali vsebinska in tehnična posodobitev Virtualnega gradu. Zato v tem času projekcija filma v Virtualnem gradu ne bo na voljo.

Prenova Virtualnega gradu

Sinoči smo na Ljubljanskem gradu slovesno odprli še zadnji prenovljeni prostor – večnamensko dvorano Kazemate; s tem je revitalizacija grajskega kompleksa tudi zaključena.

S prenovo Kazemat zaključena prenova in revitalizacija Ljubljanskega gradu

Na osrednji turistični točki v mestu - Ljubljanskem gradu so števci prehodov v lanskem letu zabeležili 1.190.229 obiskovalcev, tirna vzpenjača je prepeljala 543.449 potnikov.

Javni zavod Ljubljanski grad v preteklem letu in vpogled v 2024

Kulturno-umetniški program Ljubljanskega gradu na področju likovne umetnosti v tem letu začenjamo z razstavo umetnika Braneta Širce

Anonimne silhuete na ogled v Peterokotnem stolpu

Praznična razstava v Peterokotnem stolpu vabi k ogledu in dobrodelnosti

Unicefove punčke iz cunj že 20 let širijo ljubezen