Na vsebino

Novice

Izberi leto

Zaradi enomesečne razglasitve epidemije do vključno 20. novembra odpovedujemo kulturno-umetniške dogodke na Gradu.

Odpovedani dogodki v novembru

Zaradi ureditve razgledne terase na Bastiji, bo do predvidoma konca novembra onemogočen prehod okoli Gradu.

Gradbena dela na Bastiji

Na podlagi novo sprejetih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa bosta Ljubljanski grad in Hostel Celica od jutri, 24. oktobra 2020, do nadaljnjega zaprta. Prav tako ne bo obratovala vzpenjača na Ljubljanski grad.

Ljubljanski grad in Hostel Celica od jutri naprej zaprta

… se veseli najslavnejši prebivalec Gradu, podgana Friderik.

»Juhu, moja nova spletna trgovina je tu«

Poleg današnjega koncerta Roka Ferengje zaradi novih vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa odpovedujemo še vse grajske dogodke do konca oktobra.

Odpovedani dogodki do konca oktobra

Po trgatvi belpina in rdečegrajca v Grajskem vinogradu v septembru, smo danes potrgali še grozde potomke najstarejše trte na svetu – grajske žametovke.

Trgatev potomke z mariborskega Lenta

Na Ljubljanskem gradu otroke in odrasle vabimo, da v Tednu otroka, projektu Zveze prijateljev mladine, vstopijo v pravljični svet, ki ga prinaša letošnja osrednja razstava na gradu.

Teden otroka vabi v pravljični svet razstave Za devetimi gorami

Najslavnejši prebivalec našega gradu, ljubka podgana na dveh nogah – Friderik, je včeraj premierno nastopil kot glavni lik nove lutkovne predstave v produkciji Ljubljanskega gradu.

Friderik zaživel v novi lutkovni predstavi

S prvim oktobrom na Ljubljanskem gradu spreminjamo odpiralne čase grajskih vsebin in obratovalne čase vzpenjače in gostinskih lokalov.

Jesenski odpiralni in obratovalni časi

Na Grajskem dvorišču raste potomka najstarejše trte na svetu z mariborskega Lenta, ki jo je na današnji dan, pred tridesetimi leti, Ljubljani podarilo mesto Maribor.

30. obletnica podelitve prve potomke Stare trte z Lenta