Na vsebino

Novice

Izberi leto

Z današnjim dnem je na Ljubljanskem gradu na ogled senzorični digitalni moment v prostoru z naslovom #Življenje in naracija# – Things I Miss.

V Galeriji »S« na ogled razstavni performans

Združeni narodi so leta 2016 razglasili 18. junij za svetovni dan trajnostne gastronomije. Tako bo jutri odprtje razstave Trajnostna gastronomija, ki v eni izmed kategorij predstavlja tudi kulinarične knjige s tega področja (Sustainable Food Books).

Grajska kulinarična knjiga na razstavi Trajnostna gastronomija v Alfred Nobel House Björkborn na Švedskem

Ponujamo vam novo doživetje – pustolovščino v vreči, ki smo jo poimenovali Friderik in lov na zaporniško številko.

Ste za igriv družinski izlet v zeleni oazi nad mestom?

Ne zgolj zaradi tega, ker je bil sinoči na sporedu otvoritveni večer, predvsem zato ker je bil to prvi nastop pred publiko po več kot sedmih mesecih, je bila včerajšnja otvoritev 14. festivala Godibodi prav posebna.

Uvodni koncert festivala Godibodi postregel z obilico kakovostne slovenske glasbe

V okviru današnjega osrednjega dogodka s področja trajnosti – Zeleni dan slovenskega turizma – je Slovenska turistična organizacija Ljubljanskemu gradu podelila znak Slovenia Green Attraction.

Ljubljanski grad novi dobitnik znaka Slovenia Green Attraction

Razstavo Za devetimi gorami podaljšujemo do 4. julija

Podaljšanje razstave Za devetimi gorami

Ker smo vsi skupaj že zelo pogrešali koncertne dogodke v živo, vam z velikim veseljem sporočamo, da bomo na podlagi sprostitvenih ukrepov letošnji festival Godibodi lahko izvedli tudi ob navzočnosti obiskovalcev. Seveda v omejenem številu, zato pohitite z nakupom vstopnic.

Festival Godibodi prihodnji teden tudi v živo v Hribarjevi dvorani

16. maja bomo obeležili 116-letnico, odkar je grad v mestni lasti; tradicionalne Grajske dneve pa upamo, da jih bomo lahko izvedli konec poletja.

Grajski dnevi prestavljeni na jesen

Od danes je v Peterokotnem stolpu na ogled razstava ilustracij Ančke Gošnik Godec z naslovom Lučka Regrat.

Ko se regratova lučka poda v svet ljudi

Grad v kategoriji turističnih atrakcij in Hostel Celica, ki je v upravljanju Javnega zavoda Ljubljanski grad v kategoriji namestitvenih obratov, sta uspešno zadostila vsem kriterijem in pridobila okoljski znak Zeleni ključ.

Ljubljanski grad in Hostel Celica prejemnika trajnostnega certifikata Zeleni ključ