Grajska kulinarika

Pot na Ljubljanski grad vas vodi tudi do vrhunskih kulinaričnih užitkov z najlepšimi razgledi. Z odličnimi slaščicami in kavo se lahko posladkate v Grajski kavarni, za gurmanske užitke pa obiščite Gostilno na Gradu ali gastronomsko restavracijo Strelec. Popestrite si običajen dan ali pa se na najvišjo točko v Ljubljani odpravite praznovati prav posebne življenjske obletnice. Življenju lahko nazdravite tudi v Grajski vinoteki Strelec, kjer vas čaka bogat izbor vrhunskih lokalnih vin. Na zdravje in dober tek!

Restavracija Strelec

Restavracija Strelec, ena najbolj priznanih slovenskih restavracij, je prostor za vrhunsko kulinarično razvajanje. V elegantnem in izvirnem ambientu prenovljenega srednjeveškega stolpa se prepustite užitkom v jedeh chefa Igorja Jagodica. Obljubljamo, da bodo vašo dušo pobožali edinstven ambient, izbrana hrana in najlepši razgled na mesto.

Ponudba restavracije Strelec je kulinarično križišče med Alpami, Jadranom in Panonijo in hkrati presek preteklosti s sedanjostjo. Pri snovanju jedi so svoje znanje in navdih združili etnolog dr. Janez Bogataj, Kavalova kulinarična mojstrica Jožica Drobnič in seveda chef Igor Jagodic, ki je jedi strokovno zaokrožil in se podpisuje pod vsak krožnik.

KULINARIKA galerija 1 strelec 07102019 grad

V ponudbi restavracije Strelec boste zaznali ščepce srednjeveške in slovenske tradicionalne kulinarike, prepletene z navdihom sedanjosti. To se odraža v pripravi hrane, njenem videzu in postrežbi. Celotna izkušnja restavracije v Stolpu strelcev ja zasnovana tako, da domišljiji pusti prosto pot prehajanja iz sedanjosti v preteklost.

Obisk restavracije Strelec je doživetje za vse čute. Privoščite si ga!

Kulinarika strelec dvojcek2

Kontakt Kontakt

Restavracija Strelec

031 687 648

http://www.kaval-group.si/

strelec@kaval-group.si

Gostilna na Gradu - TRENUTNO ZAPRTO

V Gostilni na Gradu je vsak dan novo kulinarično doživetje. Okusite tipične slovenske jedi v sodobni izvedbi in po navdihu svetovno priznane kulinarične mojstrice gastronomije Ane Roš in Svetozarja Raspopovića iz restavracije As.

Gostilna na Gradu je sodobno doživetje najboljšega, kar ponuja 24 slovenskih gastronomskih regij. Znanje, spretnosti in navdih so mladim kuharjem predali trije mojstri iz dveh najbolj znanih slovenskih restavracij. Iz Hiše Franko sta to Valter Kramar in Ana Roš, najboljša kuharica na svetu leta 2017, iz ljubljanske Gostilne As pa Svetozar Raspopović. Ponudba Gostilne na Gradu je posebna, kakor so posebni tudi njeni ustvarjalci.

KULINARIKA galerija 1 gostilna na gradu 07102019 grad

Pri pripravi jedi uporabljajo najboljša slovenska olja, meso z domačim poreklom, zelenjavo in sadje z ljubljanske tržnice in vina iz kleti slovenskih vinarjev. Ker slovenska kulinarična tradicija ponuja toliko navdiha, se niso hoteli omejiti s stalnim menijem, zato se jedi dnevno spreminjajo, dopolnjujejo, prilagajajo letnim časom in naboru svežih sestavin.

Okusi slovenske domače kuhinje, dvignjeni na raven visoke kulinarike, čakajo, da vam vzemirijo brbočnice. Se vidimo kmalu?

Kontakt Kontakt

Gostilna na Gradu

08 205 19 30

http://www.nagradu.si

gostilna@nagradu.si

Grajska kavarna

Obiščite grajsko oazo miru nad mestom. Razvajali vas bomo z odlično ponudbo, ki jo skrbno nadgrajujemo že več kot desetletje in skrbimo, da imate razlog za ponoven obisk. Ko se v Grajski kavarni namestite v udoben naslonjač, si naročite odlično kavo in tortico, se prav lahko zgodi, da si boste zaželeli ostati za vedno.

KULINARIKA galerija 1 kavarna 07102019 grad

Izberite svoje favorite med vrhunskimi sladicami Lolitinih slaščičarskih mojstrov, domačim sladoledom, sveže narejenimi vitaminskimi napitki, omamno dišečo kavo, slastnimi slanimi zalogajčki za potešitev prve lakote, slovenskimi vrhunskimi vini, peninami, pivi in odličnimi koktejli.

Pobegnite iz mestnega vrveža na skodelico kave v sproščujoč grajski ambient. Pridite sami, v dvoje ali z družbo; za vse bomo našli primeren kotiček in pogostitev.

Kontakt Kontakt

Grajska vinoteka Strelec

Grajsko vinsko zgodbo najbolje zaokrožuje obisk Grajske vinoteke. Grajska vinoteka ljubitelje vin z vsega sveta vabi v svojo obokano grajsko klet ter na teraso z atraktivnim pogledom na mesto. V izbrani žlahtni kapljici boste začutili slovenski karakter. Vinoteka ponuja izključno slovenska vina, ki jih izvrstno dopolnjuje odlična slovenska kulinarika. Obljubljamo, da vas bo bogata izbira vin vrhunskih vinarjev naše male, a vinsko spoštovane dežele pod Alpami navdušila. Kronajte obisk Ljubljanskega gradu s postankom v Grajski vinoteki ter se v pristnem in gostoljubnem vzdušju prepričajte, da slovenska vina sodijo v sam svetovni vrh.

Kulinarika vinoteka dvojcek2

Kontakt Kontakt

Grajska vinoteka Strelec

041 433 325

http://www.kaval-group.si/

vinotekastrelec@kaval-group.si

DOGODKI? JA, PROSIM!

DOGODKI? JA, PROSIM!

Združite večerjo na gradu z obiskom dogodka. Pa še moj osebni nasvet: romantičnih večerov v dvoje ni nikoli preveč.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!