Na vsebino

Grajska kulinarika

Pot na Ljubljanski grad vas vodi tudi do vrhunskih kulinaričnih užitkov z najlepšimi razgledi. S sveže pripravljenimi slanimi prigrizki in pregrešno dobrimi sladicami se lahko razvajate v Grajski kavarni, za vrhunske gurmanske užitke v prijetnem grajskem okolju pa obiščite Gostilno na Gradu ali gastronomsko restavracijo Strelec. Popestrite si običajen dan ali pa se na najvišjo točko v Ljubljani, ki očara z razgledom na mesto, odpravite praznovat prav posebne življenjske obletnice. Življenju lahko nazdravite tudi v Grajski vinoteki, kjer vas čaka bogat izbor vrhunskih lokalnih vin. Na zdravje in dober tek!

Restavracija Strelec

Restavracija Strelec, ena najbolj priznanih slovenskih restavracij, je prostor za vrhunsko kulinarično razvajanje. V elegantnem in izvirnem ambientu prenovljenega srednjeveškega stolpa se prepustite užitkom v jedeh chefa Igorja Jagodica. Obljubljamo, da bodo vašo dušo pobožali edinstven ambient, izbrana hrana in najlepši razgled na mesto.

Ponudba restavracije Strelec je kulinarično križišče med Alpami, Jadranom in Panonijo in hkrati presek preteklosti s sedanjostjo. Pri snovanju jedi so svoje znanje in navdih združili etnolog dr. Janez Bogataj, Kavalova kulinarična mojstrica Jožica Drobnič in seveda chef Igor Jagodic, ki je jedi strokovno zaokrožil in se podpisuje pod vsak krožnik.

Restavracija Strelec se ponaša z eno najprestižnejših nagrad v kulinariki – Michelinovo zvezdico! Osvojili so tudi štiri klobuke Gault & Millau s 17 točkami (od 20) in troje Falstaffovih vilic z 91 točkami (od 100), kar dokazuje, da chef Igor Jagodic ustvarja izjemno kulinarično zgodbo nad mestom.

V ponudbi restavracije Strelec boste zaznali ščepce srednjeveške in slovenske tradicionalne kulinarike, prepletene z navdihom sedanjosti. To se odraža v pripravi hrane, njenem videzu in postrežbi. Celotna izkušnja restavracije v Stolpu strelcev ja zasnovana tako, da domišljiji pusti prosto pot prehajanja iz sedanjosti v preteklost.

Obisk restavracije Strelec je doživetje za vse čute. Privoščite si ga!

Kontakt

Odpiralni čas

Več TUKAJ.

Gostilna na Gradu

V Gostilni na Gradu je vsak dan novo kulinarično doživetje. Prav tu lahko okusite tipične slovenske jedi v sodobni izvedbi, ki jih bodo posebej za vas ustvarili kuharski mojstri pod taktirko chefa Luka Jezerška. Navdušili vas bodo z vrhunskimi sveže pripravljenimi jedmi iz kakovostnih lokalnih sestavin in popeljali v čarobne okuse 24 slovenskih gastronomskih regij.

Prepustite se okusom Slovenije in v prijetnem ambientu za grajskimi zidovi, v Gostilni na Gradu, na enem mestu okusite bogato slovensko kulinarično dediščino.

Gostilna na Gradu je prejemnica Michelinovega priznanja Bib Gourmand, ki označuje gostilne, v katerih strežejo visoko kakovostno hrano in ohranjajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Kontakt

Gostilna na Gradu

01 235 09 52

08 205 19 31 (po 16. uri)

https://www.jezersek.si/si/lokacije/ljubljanski-grad

ljubljanskigrad@jezersek.si

Odpiralni čas

Več TUKAJ.

Grajska vinoteka

Grajsko vinsko zgodbo najbolje zaokrožuje obisk Grajske vinoteke. Grajska vinoteka ljubitelje vin z vsega sveta vabi v svojo obokano grajsko klet ter na teraso z atraktivnim pogledom na mesto. V izbrani žlahtni kapljici boste začutili slovenski karakter. Vinoteka ponuja izključno slovenska vina, ki jih izvrstno dopolnjuje odlična slovenska kulinarika.

Obljubljamo, da vas bo bogata izbira vin vrhunskih vinarjev naše male, a vinsko spoštovane dežele pod Alpami navdušila. Kronajte obisk Ljubljanskega gradu s postankom v Grajski vinoteki ter se v pristnem in gostoljubnem vzdušju prepričajte, da slovenska vina sodijo v sam svetovni vrh.

Kontakt

Odpiralni čas

Več TUKAJ.

Grajska kavarna Lolita

V Grajski kavarni Lolita, visoko nad mestnim vrvežem, vas bomo razvajali z vrhunskimi vini slovenskih vinarjev, domačimi naravnimi sokovi, sveže pripravljenimi slanimi prigrizki in pregrešno dobrimi Lolitinimi sladicami.

Obiščite grajsko oazo miru nad mestom, Grajsko kavarno Lolita, kjer vas čakajo okusne dobrote za dušo in izbrane pijače za vsak okus, ter se ob uživanju omamno dišeče kave ob izbrani družbi počutite kot doma.

Kontakt

Grajska kavarna Lolita

051 221 054

https://www.kaval-group.si/

grajska-kavarna@kaval-group.si

Odpiralni čas

Več TUKAJ.

DOGODKI? JA, PROSIM!

DOGODKI? JA, PROSIM!

Združite večerjo na gradu z obiskom dogodka. Pa še moj osebni nasvet: romantičnih večerov v dvoje ni nikoli preveč.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!