Grajski december

Praznične stojnice, polne dišečih dobrot, ob spremljavi adventnih melodij. Jaslice in praznične predstave, začinjene z grajskimi podobami in viteškimi zgodbami ter plesnim večerom. Doživite praznični december z najvišjega kotička v mestu in uzrite najlepši pogled na praznično okrašeno Ljubljano.

1200pxGrajski december 2019 foto Miha Mally hi res 5 edited4

Doživite grajski december

Zadnji mesec je odlična priložnost, da ga napolnite s spomini, ki bodo zaznamovali celo leto. Grajski okusi, melodije, dogodki in darila bodo pustili grajski pečat na decembru in otvorili prihodnost, polno srčnih in srečnih utrinkov.

1200px IMG 7724f uspinjaca

Najudobnejša in najslikovitejša pot na Ljubljanski grad je vožnja s tirno vzpenjačo. Na vrh grajskega hriba vas varno popelje v nekaj sekundah, med vožnjo pa vas že navdušil prvi v vrsti čudovitih razgledov nad okrašeno Ljubljano.

01 306 42 93

051 381 690

info-center@ljubljanskigrad.si

Tirna vzpenjača

Od avtobusnega postajališča do vzpenjače vas loči le nekaj korakov. Sprehodite se mimo Lutkovnega gledališča na Krekovem trgu in že boste na spodnji postaji tirne vzpenjače. Od tod do gradu vas čaka kratka, a slikovita vožnja, polna osupljivih razgledov.

Pešpoti

Na vrh ljubljanskega gradu vodijo številne pešpoti, ki vas bodo v hladnih decembrskih dnevi dodobra ogrele. Od vznožja hriba do vrha vas loči le slabe četrt ure hoje.