Na vsebino
Humoren pogovorni večer za odrasle

Glave na gradu: O znanih upornikih skozi čas - RAZPRODANO

30. jan 2024 ob 17:30, Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad

Paket Uporniki skozi čas

Zagotovite si paket treh srečanj.

Ohm ... Ohm ... To ni zvok meditacije, ampak upora. Električnega upora. Pa ne bomo govorili o njem, ampak o ljudeh. O tistih, ki so se upirali. Komu in kako uspešno? Pustimo se presenetiti, a če poznamo enega od gostov, bi si upali trditi, da bo med omenjenimi Guy Fawkes.

Sodelujejo: Boštjan Gorenc – Pižama, Anže Tomić in Jure Godler.

Boštjan Gorenc – Pižama je avtor sLOLvenskih klasikov 1 in prevajalec knjig, v katerih je nastopilo kar nekaj uporniških duš. Pravi, da se ne upira preveč, sploh kadar mu kdo ponudi dobre knjige in hrano, je popolnoma krotek.

Anže Tomić vodi mrežo Apparatus. Če podkasti mreže ne bi bili poslušani, bi prav tako govoril v mikrofon, tako pa govori zato, ker ga ljudje poslušajo. V službi je soavtor podkasta Od bita do bita na Valu 202.

Jure Godler je televizijski voditelj, avtor in skladatelj. Na Planetu TV že deset let vodi satirično oddajo Ta teden z Juretom Godlerjem ter kviz Milijonar. V prostem času se upira počitku, zato piše romane. Pred kratkim je izšel njegov četrti, Naš človek v kafani.

 

NASLEDNJI TERMINI:
- torek, 27. 2. 2024, ob 17:30 Zgodbe med vrsticami
- torek, 19. 3. 2024, ob 17:00 Le vkup, le vkup uboga gmajna!

 

Vstopnice

Na temo upornikov skozi čas so nastali trije pomladanski dogodki. Priporočamo nakup treh srečanj, ki bodo v terminih: 30. 1., 27. 2. in 19. 3. 2024

Posamezna vstopnica: 7,00 EUR
Paket pomladanskega cikla: 21,00 EUR

 

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.  Več informacij na 01 306 42 93 ali info-center@ljubljanskigrad.si.


Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Da ne bi zamudili naslednjega dogodka, vam svetujemo, da se prijavite na e-novice.

7.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Uporniki skozi čas

S cikloma dogodkov na temo upornikov bomo obeležili 50-letnico, kar je bila ob 500. obletnici kmečkih uporov na Slovenskem na Grajskem griču postavljena skulptura kmečkih upornikov, delo kiparja Stojana Batiča.

Prikaži dogodke