Na vsebino
Vodeni ogled za otroke od 6. leta dalje

Pokukajmo med pravljice z Anjo Štefan

15. apr ob 18:00, Kazemate, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

»Oh, Mojca Pokrajculja, lepo te prosim, spusti me k sebi! Zunaj brije burja in pritiska mraz. Zmrznem, če me ne vzameš pod streho!«

Pravljice navadno poslušamo ali beremo. Včasih ob tem opazujemo lepe podobe v knjigah. Kako pa je, če te podobe zrastejo in postanejo večje od nas? Vabimo vas, da se nam pridružite na ogledu razstave Za devetimi gorami. Skupaj bomo ugotavljali, kje in kako pravljice živijo, posedeli bomo v lončku Mojce Pokrajculje in se poigrali s frnikolami povodnega moža. Predvsem pa bomo kakšno dobro pravljico tudi povedali.
Po razstavi nas bo popeljala njena avtorica Anja Štefan. Ogled je namenjen otrokom od 6. leta dalje, pa tudi odraslim, ki bi jim skupno pravljično popotovanje dobro delo.

Mag. Anja Štefan je pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Otroci in odrasli jo poznajo po njenih priljubljenih knjigah Svet je kakor ringaraja, Lonček na pike, Štiri črne mravljice, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Drobtine iz mišje doline itd. Poleg tega da piše svoja avtorska besedila, veliko časa posveti tudi ljudskim pripovedim – tako da jih raziskuje, pripoveduje in objavlja. Našla jim je pot v številne Cicibane in slikanice, predvsem pa v izbora Za devetimi gorami in Tristo zajcev.
Anja je začetnica sodobnega pripovedovanja pri nas ter ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes.   

Vodeni ogled je namenjen otrokom od 6. leta dalje.

Vstopnice

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.
Število vstopnic je omejeno.

Za obisk pripovedovalskega večera priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Odrasli 10.00 €
Odrasli (z vzpenjačo) 12.00 €
Otroci, študetje, upokojenci, skupine nad 15 oseb 7.00 €
Otroci, študetje, upokojenci, skupine nad 15 oseb (z vzpenjačo) 8.40 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.